söndag 4 september 2016

BLIZ-MERIDA PRO CYCLING ÄR SVERIGES BÄSTA LAG 2016 OCH VINNARE AV SVENSKA CUPEN


Med fullt fokus på ett internationellt tävlingsprogram har det svenska proffslaget Bliz-Merida Pro Cycling utvecklats till et lag med flera segrare på Europatouren den här säsongen. Laget som startades 2005 är Sveriges mest framgångsrika team internationellt och har nu även vunnit titeln bästa svenska lag i Svenska Cupen, SWE Cup.


Medan den internationella säsongen pågår för fullt bärjar den svenska säsongen lida mot sitt slut. Under lördagen kördes finalen i svenska landsvägscupen, SWE Cup, i Bliz-Merida Pro Cycling's hemstad Skara. Med endast ett fåtal åkare till start och lagets bästa åkare på etapploppet Tour des Fjords i Norge, var chanserna små till en framskjuten individuell placering i det här loppet. 

Bliz-Merida Pro Cycling vann lagtävlingen i cupen det här året. Det blev en seger med stor marginal. Lagets ledning inför sista deltävlingen var så stor att den var ointaglig så titeln var redan klar sedan näst sista loppet i Cupen. Johan Svensson, som just nu tävlar med teamet i Norge, var trea sammanlagt , följd av Isac Lundgren på fjärde och Pierre Moncorgé på sjätte plats i den individuella slutställningen.


- Vi är glada över att haft möjlighet at ha cyklister med i samtliga av årets fem deltävlingar i SWE Cup och naturligtvis så gläder vi oss åt att kunna stå som slutsegrare i lagtävlingen. Vårt fokus är UCI Europe Tour där vi etablerat oss i mittfåran bland de 12 profesionella lag som finns i Skandinavien sett till inkörda poäng. Detta trots att vi har den i särklass minsta budgeten att jobba med bland dessa lag, säger team manger Dennis Nystrand,


Bliz-Merida Pro Cycling har det här året varit mer framgångsrikt internationellt än något annat svensk lag de senaste åren. Tre segrare på Europatouren, några pallplatser och ledartröjor samt flera topp-10-placeringar finns på meritlistan. Detta gör att laget kört in mer än dubbelt så många UCI-poäng, undantaget nationsmästerskapen, än vad näst bästa svenska lag lyckats med under året. 


- Vår ambition att ta det här laget upp till den internationella arenan har varit tydlig sedan många år tillbaka. Vi körde 52 tävlingsdagar på UCI-kalendern 2015 som elitelag. Det här året som UCI Continental Team har vi ytterligare några dagar med internationellt rankade tävlingar. Kontinuerligt internationellt tävlande utvecklar våra cyklister och vi har förhoppningar om att få se någon eller några av våra cyklister ta ett steg fram i sina karriärer inför kommande säsong.


Bliz-Merida Pro Cycling kommer att köra en tävling till i Sverige det här året, det blir Stockholm Velothon Grand Prix den 10:e September. Säsongen avslutas med en resa till Belgien för fyra endagarslopp som bl.a. skall förbereda Matti Manninen så bra som möjligt för elitens linjelopp vid VM i Doha, Qatar i Oktober.


Den här säsongens sista tävlingen på UCI Europe Tour blir Gooikse Pijl (UCI 1.2) i Belgien den 24e September.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar