fredag 1 juli 2016

Tour De France, experten tipparMed bara en dag kvar tills det att starten går i Mont-Saint Michel börjar det med andra ord att dra ihop sig för favoriterna att hitta formen.

Efter att Froome vann Criterium du Dauphine i början av juni så är det väl knappast någon som tvivlar på att han kommer vara en av de starkaste kandidaterna till vinsten men även Contador med flera var framme och sprätte lite där så konkurrens saknas knappast.

Det kan ju dock vara små marginaler och vem kommer inte ihåg när Dan Martin fick bita i det sura vurpäpplet redan på lagtempot inför hemmapubliken på Girot 2014. Kollar man på en av bettingfirmorna så ser topp 10 på totalen ut så här.

Här kan du placera ett bet på Betway.se.

Inga överraskningar kanske men sju gånger pengarna Contador kan ändå bli lite kulor.

Lite bättre pengar då på att Cancellara drar en långspurt på första etappen och vinner vilket skulle ge 67 gånger pengarna.

Man kan ju spela på rätt många lika spel men vart är bettingen på att Voeckler kommer vara i utbrytning rätt många km samt hänga med huvudet och grimasera eller att Olev Tinkoff kommer göra något halvsmart uttalande?


Jo, överskriften lyder experten tippar och i detta fallet är det inte jag utan f.d proffscyklisten och f.d svenska mästaren Christofer Stevenson.

Så tippar han topp tre.

1:a Chris Froome

Froome visade som vanligt form när han planenligt vann Criterium du Dauphiné och har utan tvekan det starkaste laget på plats för touren. Att laget kommer försöka mala sönder alla konkurrenter från dag ett är ingen överraskning. Det enda som talar emot Froome är de få kilometer tempolopp, där han normalt har sitt starkaste vapen jämfört sina konkurrenter. 

2:a Richie Porte

Största hotet mot Froome, framförallt med tanke på att han körde i Sky så sent som förra året och vet hur de ”tänker”, vilket han kommer att utnyttja. Porte har dock ett svagare lag jämfört Sky och det faktum att Tejay van Garderen även kör i laget kan skapa problem om vem som egentligen är kapten.

3:a Alberto Contador

Contador som i år har valt att satsa på Touren och tävlat mindre jämfört förra året, talar för en bra tour. Dock har han inget lag att ta hjälp av i bergen, utan kommer bli sårbar även i sin favoritterräng. Vilket kan bädda för en trevlig tillställning, om han är på attackhumör, för vinna vill han.

Outsider

Fabio Aru och Nairo Quintana kan mycket väl blanda sig i topp-tre, båda har fördel av de få kilometer tempolopp som ska avverkas, samtidigt som det verkar bli en tour upplagd för klättrarna. Dock ska de överleva de plattare etapperna, vilket är något av akilleshälen hos de båda, där de kan tappa tid snabbt.


Om Steve,s tips stämmer eller inte får vi se om ca fyra veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar