fredag 10 juni 2016

Test Adidas Takumi Ren Boost skor, slutrecension

Tiden för min första lättviktsskor Nike Lunaracer+ hade runnit ut och således började jag snegla efter ett par nya snabbskor. Hade inte testat några Adidas och tänkte att det kanske var dags och så blev det.

Takumi Ren betyder snabb som f-n tror jag.


Vikten spelar som vanligt stor roll för mig i valet av produkter jag använder och dessa var inget undantag. Styckvis väger dom 175 gram i min storlek 40 (Uk 7 1/2) vilket inte är så lätt så man svimmar men ok. I jämförelse så fick jag ner mina gamla Nike till under 155 gram styck efter lite modifiering men nog nördande om vikt.

Ett annat skäl till valet av Adidas var sulan, har varit less på att det inte "biter" ordentligt i andra skor och då de har en sula utvecklad ihop med Continental så hoppades jag på de skulle göra susen.

Fabriksnya Conti.

Efter leverans så drog jag på mig dom fort för att dra ut och testa och man kommer rätt långt i placeboeffekt med nya skor. En sak som dock var lite irriterande var de extremt långs snörena som man kunde dra ett varv runt jorden med. Detta åtgärdades illa kvickt och 4 gram till försvann.

Droppet på dom är 9 mm vilket funkar bra för mig men tycker tex mina Hoka One One Clifton tvingar fram foten lite mer för att landa på framfoten. Upplever att fotisättningen blivit lite mer mitt på i dessa skor men det kan också vara min löpteknik.

I övrigt är passformen mycket god och har inga jobbiga tryckpunkter eller har fått några skavssår än så länge. Nikeskorna var inte nån dröm första kvarten då de klämde rejält.


Som jag nämnde tidigare har Continental gjort sulan och greppet är som förväntat mycket bra och energiförlusten känns minimal.

Dämpningen i sulan är Adidas boost vilket ska dämpa samt ge extra frånskjut vilket inte är något jag märkt någon skillnad mot andra skor på. Vill man ha ett par dämpade skor köper man inte dom här då sulan är ganska tunn och lätt.Sammanfattning:

Jag är mycket nöjd med Takumi Ren skorna än så länge, välsydda, hyfsat vikt och lagom fräsiga till utseendet.

Hur de kommer se ut efter en säsong återstår att se men tror de kommer hålla bra mycket längre än flera andra tillverkares lättviktskor som kör endast "skumgummi" som yttersula.

Priset som börjar från ca 1000.- på nätet känns ok också.

Adizero=Top of the line
Upp o nersida.
Paret här upphottade med medföljande mer färgglada skosnören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar