torsdag 16 juni 2016

Sthlm 10 med SM-milen, tävlingsrapportÄntligen blev det dags för Sthlm10 som jag väntat på några månader.

Mycket vackert väder om än kanske lite för varmt för vara optimalt ur prestationssynpunkt men inspirerande och jag är hellre för varm än kall på tävling. Start och mål vid Rålambshovparken gjorde det publikvänligt och det blev en bra samlingspunkt. 

SM-klasserna startade samtidigt tre minuter före alla andra och det var kul att få stå ihop med de svenska snabblöparna.

Starten gick och det kändes kontrollerat men jobbig första km och passerade första femman på ganska exakt 18 min.
Hade gjort en plan för vara under 36:40 och förstod att backen upp till Västerbron samt bron själv skulle stjäla en hel del sekunder vilket den även gjorde.
Efter bron var det lite knixigt med några svängar vid Ryska ambassaden och vid nio km låg jag nån sekund efter tidsschemat. Ryckte upp mig och ökade lite sista km för att gå i mål på 36:39.
Hade nog hoppas på lite bättre tid men med tanke på att jag tangerade tidigare resultat från Kistaloppet som mätte minst 200 m för lite på min klocka så är tiden ändå helt klart godkänd.

Tiden räckte till en 72:a plats totalt av ca 3000 och en elfte plats i m35 men de tre första i veteran sprang även i elit.

Arrangemanget i övrigt var mycket trevligt och kändes proffsigt. Mycket folk, både deltagare samt publik ihop med en vacker bana i Stockholm gjorde detta till en av de bättre upplevelserna jag haft på ett lopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar