måndag 30 maj 2016

Pannbensloppet 2016, tävlingsrapport

I år var första gången Pannbensloppet avgjordes och slumpen samt att det var fullt upp andra helger gjorde att jag stod på startlinjen den 28:e maj.

Man kunde välja att springa fem eller tio km och då fem km börjar bli min nya favoritdistans valde jag denna.

Efteranmälde mig några dagar innan till en kostnad av 375:-, lite högt kanske men då fick jag även en tröja.

Vid min anmälan fick framgick det även att banan är ca 5,4 km lång vilket de borde skrivit ut på hemsidan kan jag tycka. Milloppet sprang detta varv två gånger så det blev över 10,8 km vilket knappast bidrar till snabba tider.

Förutom längden så var banan ganska krävande med en riktigt tuff backe efter ca 1,5 km samt en mindre i början och i slutet. Även en liten trappa skulle passeras så tankarna om att sätta en bra tid försvann ganska fort.
Hyfsad knöl i början.Starttiden var också lite knasigt lagd då milloppet startade 30 min innan vilket gjorde att det blev lite rörigt med många löpare på banan samtidigt.

Tror det skulle fungera bättre att låta femman starta först.


Med ovanstående sagt så var det en trevlig tillställning med hyfsat drag på torget med en scen och speaker mm. I jämförelse med Kvarnloppet i april var detta betydligt roligare och mer publik vid start och målområdet.


Själva loppet då? Jo konkurrensen var kanske inte mördande men jag gick ut ganska hårt och lyckades hålla min ledning hela vägen. Vann på tiden 20:23 med ett snitt på ca 3:45 vilket på denna bana känns helt ok och det är alltid kul att vinna. Vann en goodiebag med strumpor, handduk och lite andra grejor samt ett års medlemskap i Team Pannben till ett värde av 4500:-, synd bara att jag inte kan nyttja det. Förutom det så fick alla som gick i mål en medalj.

I höst kör dom samma lopp igen (dock samma dag som Lidingöloppet) och med lite små förbättringar har nog denna tävling potential att bli riktigt bra.
Första loppet i rött och gult för Bålsta IK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar