fredag 29 april 2016

Test MoreMile R66 skor, slutrecension

Förra året började jag använda en del kläder från MoreMile och är nöjd med de produkter som jag köpt samt att de framförallt varit väldigt prisvärda.Fresh out of the box.Med detta i minne tänkte att det kanske kan vara värt att testa deras skor jag hittills varit lite tveksam till då jag oftast kör med säkra kort på fötterna.

För inte allt för länge sedan släppte dom sin nya modell R66 som minst sagt liknar Hoka One One´s Clifton som är en storfavorit för mig (även om kvaliteten lämnar en del att önska) och som jag skrivit om här.

Fick leverans och det första jag brukar göra är att slänga upp dom på vågen, mina Hoka är väldigt lätta och även R66 är det ok vikt på även om det knappast kan kallas lättviktare.

Även om jag kanske inte direkt föll som en fura för utseendet så såg de hyfsat välbyggda ut och priset som ligger under 400.- just nu kan man inte direkt gnälla över.

Nog om pris och utseende, nu var jag redo för första turen.

Det tog ungefär fem steg innan jag direkt kände att hälen släppte sitt grepp så jag fick stanna och dra åt snörerna mer vilket hjälpte litegrann men inte helt. Andras fötter kanske passar bättre men inte för mig och jag vill gärna att blodet ska kunna cirkulera i fötterna när man knytit dom.

Mina skor vägde in på 247 respektive 251 gram.


Sulan och dämpningen som ska fungera (enligt MoreMile) för "komfort hela dagen" och ska passa löpare som söker extra dämpning gjorde inte mig överväldigad i alla fall.

Betydligt mycket stelare och hårdare än Hoka´s och känslan är mer plastig i direkt jämförelse.
Tänkte att materialet kanske mjukas upp efter några pass men detta har inte skett.

I övrigt är den luftig i framfoten och meshmaterialet andas mycket bra.

Sammanfattning:

Ja söker du en billig sko att börja gå/springa i som är hyfsat lätt och kanske ger lite mer dämpning än "vanliga" löparskor kanske detta är något för dig. Om du inte har så mycket pengar alltså, annars inte.

Är du en seriös löpare så skippar du dessa och lägger lite mer pengar på originalet och sparar in lite på MoreMile´s kläder istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar