måndag 4 april 2016

Nikolai Tefre Lunder behåller ungdomströjan i Tour du Maroc

Den andra etappen av Marocko Runt hade en känsla av svensk högsommar med 25 grader och vindstilla. Den 140 km långa etappen tog cyklisterna över ett kuperat landskap med många höjdmeter, trots att det var en platt etapp. Det slutade med en klungspurt i en stor grupp där flera av lagets cyklister fanns med långt fram. Nikolai Tefre Lunder startade dagens etapp i den rosa ledartröjan som bäst placerade unga cyklist. Han behöll tröjan och putsade dessutom på sin sammanlagda placering.

Det blev en ny framgångsrik dag för Bliz-Merida i Marocko Runt. Under etappens 14 mil så var en mindre utbrytargrupp långt framför klungan under mer än halva tävlingen. Trots att avståndet var närmare sju minuter när det var som störst så återsamlades fältet tre kilometer före spurter. Jakten leddes av det det italienska lag där en av storfavoriterna till slutsegern finns. 

Bliz-Merida gjorde ett gott jobb in mot slutet med att föra fram Nikolai inför spurten med mål att ta några av etappens bonussekunder. Tyvärr så blev det stökigt i sista korsningen och Tefre Lunder tappade ett par meter på Pierre Moncorgé som drog upp spurten åt honom. De båda körde i mål som åtta och nia på etappen.

- Killarna gör ett riktigt bra jobb idag. Vi finns med i kampen om etappsegern, tyvärr med lite otur på slutet. Hade Pierre och Nikolai hängt ihop genom sista korsningen så hade vi säkerligen haft en bra mycket bättre placering på etappen. Nu väntar första bergsetappen så karaktären på morgondagens lopp kommer att skilja mycket mot dagen, förklarar team manager Dennis Nystrand.

Cyklisterna passerar genom Atlasbergen för första gången under söndagens 16mil långa etapp. Starten är på 400 meter över havet och redan efter tre mil kommer första bergspriset, högsta toppen är på 1.700 meter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar