fredag 8 april 2016

Matti Manninen tvåa på sjunde etappen i Marocko Runt


På den sjunde tävlingsdagen av Marocko Runt vände tävlingen norrut utmed kustlinen från Agadir till Essaouira. Den sista bergsetappen i årets upplaga stod på programmet. Cyklisterna i Bliz-Merida jobbade hårt hela dagen och när det som var kvar av huvudklungan hämtade in de sista utbrytarna kunde Matti Manninen gå iväg i en sista attack, en insats som gav honom en andraplats på etappen.

Den sjunde etappen i tävlingen kördes utmed den kuperade kustlinjen. Dagens fruktade kategori-1-klättring kom efter dryga 60 km. Hela laget satt längst fram i klungan då kraftig kantvind riskerade att splittra fältet. Isac Lundgren kom iväg i en utbrytning över det första berget. Han blev inhämtad av de ca 50 åkare som var kvar i klunganett par mil efter toppen. Samtliga Bliz-Merida åkare fanns med i fältet och satte sig åter längst fram för att jaga ner åtta cyklister som fortfarande fanns i utbrytning. Målet är att återta den rosa ledartröjan i ungdomstävlingen där Nikolai Tefre Lunder ligger trea, 18 sekunder bakom ledande unga cyklist. Planen är en sen attack för att hålla undan in över mållinjen.

15 km före mål är fältet återsamlat tack vare Bliz-Meridas hårda arbete. Matti Manninen blev den åkare som kom iväg i sista utbrytningen. Det blev en kamp mellan fem åkare där Alex Turring (Unieuro-Wilier) var den enda som spurtslog Matti. Det blev en fantastisk andraplats och årets första poäng i UCI Africa Tour. Laget vann lagtävlingen på etappen och ligger fyra i lagtävlingen sammanlagt. Tefre Lunder är 12:e man i sammandraget och fortsat trea i ungdomstävlingen, nu 19 sekunder bakom ledaren från Marocko. Tävlingen leds totalt av tyske Stefan Shumacher (Christina Jewlery).

- Idag gör vi långt mer än en godkänd insats. Vi kontrollerar loppet från start till mål. Vi lyckas med årets andra pallplats på ett UCI-lopp, tack vara Manninens insats på slutet. Nu har vi tre platta etapper kvar till den stora avslutningen inne i Casablanca på söndag. Vi kör för att ta tillbaka ungdomströjan, men det är en tuff uppgift. 19 sekunder är svårt att ta igen på etapper som förväntas sluta i klungspurt. Vi kommer att jobba för det och jag hopaps att vi lyckas, säger Dennis Nystrand, team manager för Bliz-Merida Pro Cycling.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar