lördag 16 april 2016

Kvarnloppet 2016, tävlingsrapport


Igår den 16:e april och jag med familj till Järfälla för att springa Kvarnloppet för första gången.
Lite halvtråkigt väder och några små stänkt kom ner men uppehåll för det mesta och inget som påverkade mig.

Jag hade bestämt mig innan för att köra 5 km loppet istället för 10 då jag bara sprungit ett 5 km lopp tidigare och ville ha ett fullgas race utan att behöva hålla igen. Kollar man tidigare års resultat så har det varit bra kvalitet i toppen på både 5:an och 10:an så det var ingen självklarhet att jag skulle ta mig in på topp 10 i någon. Samma dag gick även Springcross av stapeln med flera tusen deltagare så gissningsvis så tappade Kvarnloppet några löpare dit.

Hur som helst gick starten och jag försökte vara med bra där vilket gick ok. En snabb första km på ca 3,25 enl. klockan kändes kontrollerat även om första km skylten måste ha suttit på helt fel ställe.
Antingen var det en väldigt lång första km eller så var andra km väldigt kort.
Hamnade lite i ingenmansland igen på en 9:e plats totalt, men försökte pinna på. Då båda sträckorna startade samtidigt samt inte hade olika nummer eller färger på lapparna var det svårt att hålla kolla på vart man låg till i sin grupp.

Vid 3 km kommer en backe jag blivit varnad för och den ställde till lite problem och den kmtiden blev även den långsammaste på 3,51. Efter den fick jag sällskap av en 10 km löpare som drog med mig tills jag spurtade ifrån de sista 300 m innan mål.

Var inte helt säker på tiden men visste att jag landat under 18 min vilket kändes bra.
En andraplats blev det tydligen också, 17 sekunder efter ettan.


Fullständiga resultat finns på racebuddi.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar