tisdag 5 april 2016

Fjärdeplats och ledartröja för Bliz-Merida inför kungaetappen i Marocko

Den längsta etappen i det tio dagar långa etapploppet Marocko Runt är avklarad. Etappen slutade med en stor klungspurt i vilken nästan samtliga Bliz-Merida-cyklister fanns med. Nikolai Tefre Lunder ligger kvar på fjärde plats sammanlagt inför tisdagens tuffa etapp. Han kör fortsatt i den rosa ledartröjan som bästa U23-cyklist i tävlingen.

200 km från Beni Mellal till Marakech, en platss etapp med solsken och lätt motvind. Trots att det var tävlingens längsta etapp så var det en odramatisk tillställning. En utbrytning med fyra cyklister gick iväg tidigt och hämtades in på de breda vägarna in mot målet. 

- Vi gör en bra etapp. I ett par av kantvindspartierna försöker vi se om det går att köra sönder fältet, men vinden var inte tillräcklig så fullt fokus var att spara energi inför tisdagens kungaetapp. Oturligt nog så vurpade Robert Pölder på de sista kilometraran. Han mår bra och kom undan med några skrapsår och han kör vidare i tävlingen, berättar Dennis Nystrand, team manager för Bliz-Merida Pro Cycling.

Tisdagens etapp mäter 193 km och körs över Atlasbergen på smala branta vägar. Fyra kategoriserade berg skall passeras där den högsta toppen ligger på 2.200 meter. Den nås efter en kategori-1-klättring.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar