fredag 11 mars 2016

Race preview 12 - 20 April - UCI Europe Tour startar för Bliz-MeridaEfter två veckor med tuffa tävlingar på det nationella portugisiska elitprogrammet är det nu dags för Bliz-Merida Pro Cycling att köra sina första lopp på UCI Europe Tour. Två hårda etapplopp - sju tävlingsdagar totalt - väntar under de kommande nio dagarna.

- Vi är väl förberedda och vi känner till många av konkurenterna. Jag tror att vi kan nå riktigt fina resultat, säger sportchef Mats Harring.

Efter bra resultat på de inledande tre tävlingar den här säsongen så är cyklisterna i Bliz-Merida Pro Cycling laddade för årets första etapplopp. Matti Manninens seger i söndags i den Portugisiska Cupen har gjort att han seglat upp som en av förhandsfavoriterna i loppen.

8e GP Liberty Seguros - Troféu Alpendre, 12-13 April
Tävlingen körs bara en bit från där laget haft sin bas i vinter i Algarve. Den första etappen är småkuperad med en bana som går upp mot den spanska gränsen. Söndagens etapp går på de träningsvägar laget använt sig av de senaste månaderna. Det är 2-dagarsloppets kungaetapp med flera långa tuffa stigningar. 

- Vi har tränat här och vet vad som kommer att krävas av var och en för att göra bra resultat. Flera av killarna är duktiga klättrare och det kommer att vara viktigt att ha mycket kraft kvar till söndagens etapp. Det är tidigt på säsongen med viss osäkerhet om hur formen är men många i laget har visat tillräcklig kapacitet för att finnas med där framme genom hela tävlingen, konstaterar Harring.

Sportdirektör: Mats Harring
Yannick Janssen (NED)
Hiski Kanerva (FIN) U23
Matti Manninen (FIN)
Pierre Moncorgé (FRA)
Robert Pölder (SWE)
Johan Svensson (SWE)
Mikkel Tefre Lunder (NOR) U23
Nikolai Tefre Lunder (NOR) U23


34e Volta Ao Alentejo, 16-20 April
Femdagarsloppet i vinregionen Alentejo har en lång historia med flera av världens främsta åkare i listan av tidigare framgångsrika cyklister. Loppet startar med en riktigt tuff etapp nära den spanska gränsen i den nordligaste delarna av provinsen. Tävlingen går sedan i sydvästlig riktning tills Atlantkusten nås. Alla etapper, undataget första dagen, är relativt platta. Det är upp och ner, men inga stora berg. Tävlingen tillryggalägger drygt 90 mil under fem etapper.

Det är en ung laguppställning som teamet kommer med. Fyra av de åtta åkarna i loppet är U23. Nyförvärvet Isac Lundgren gör sin första Europatourtävling med laget, både han och Matti Manninen är endast 23 år gamla.

- Här handlar det om att köra bra första dagen så att vi är med i matchen och sedan försöka skapa utbrytningar samtidigt som vi behöver vara beredda på att det kan bli samlad spurt på flera av etapperna, avslutar Mats.

Sportdirektör: Mats Harring
Niklas Henttala (FIN) U23
Yannick Janssen (NED)
Hiski Kanerva (FIN) U23
Isac Lundgren (SWE)
Matti Manninen (FIN)
Pierre Moncorgé (FRA)
Mikkel Tefre Lunder (NOR) U23
Nikolai Tefre Lunder (NOR) U23


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar