måndag 14 mars 2016

Moncorgé fyra sammanlaget efter stark avslutning på GP Liberty Seguros

Den avslutande etappen av GP Liberty Seguros blev en riktig nagelbitare. Bliz-Merida kom till start med Pierre Moncorgé som totaltvåa. Mellan start och mål var 186 km med 3.400 höjdmeter, två rejäla berg och tre spurtpris med bonussekunder. Trettio man kom in i Lagoa för att göra upp om segern, däribland Pierre som återigen fanns med långt fram över mållinjen.

Tvådagarsloppet GP Liberty Seguros körs i Algarve i södra Portugal. Loppet håller kategori två på Europatouren med team från hela Europa och USA på startlinjen. Den inledande etappen blev med och motgång för det svenska continentalteamet Bliz-Merida. Pierre Moncorgé gjorde en fantastisk spurt och blev tvåa på etappen. En stor vurpa en bit in på etappen skadade de två U23-cyklisterna Hiski Kanerva och Mikkel Tefre Lunder så att de inte kunde fullfölja den sista etappen. 

Under avslutningsetappen körde Pierre i den rosa poängtröjan. Han är en stark klättrare och alla i laget har stor tillit till att han skulle kunna vara med i täten efter dagens två stora berg. det blev som väntat en liten klunga som kom in och passerade målet för första gången med tolv kilometer kvar att köra. Ca 30 cyklister fanns med i gruppen som kom spurtade i loppets avslutning. Kanadensaren Will Routley (Rally Cycling) vann etappen och kunde tack vare bonussekunder passera upp till andra plats sammanlagt. Även etapptvåan Imanol Estevez (Euskadi Basque Country - Murias) gick förbi Pierre sammanlagt med hjälp av bonussekunder. 

Moncorgé gjorde ännu en stark spurt och kom in som femma på etappen. Han slutar fyra sammanlagt och gör med det sitt bästa resultat sammanlagt i ett internationellt etapplopp. 

- Jag är nöjd över att finnas med och kriga om segern i ett så här starkt fält. Vinterns träning har gått enligt planering och min form blir gradvis bättre. Jag hoppas naturligtvis på en seger. Jag har samlat många topplaceringar nu och känner mig inte helt belåten eftersom vi naturligtvis kör för seger, berättar den 25-årige fransmannen som bor och studerar i Uppsala sedan ett par år tillbaka. - Dagens loppet var en riktigt hård bergsetapp. Laget körde bra och hjälpte mig in till en fin positition inför klättringarna. Därefter så var det benen som fick göra jobbet och jag fick slita ordentligt för att gå med förstagruppen.

Helgens framgångar gav Bliz-Merida en bra ingång Europatouren med 23 inkörda rankingpoäng. Laget är nu tredje bästa nordiska lag på listan bakom norska Coop-Österhus och danska Riwal-Platform.

Nu väntar en dags vila och sedan resa norrut i Portugal till starten på femdagarsloppet Volta ao Alentejo, även det ett lopp som ingår i UCI Europe Tour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar