tisdag 15 december 2015

Test Wolf Tooth Components klingor, slutrecension
Har ju tidigare kört med WTC narrow/wide klingor som jag gillade mycket och nu har de även börjat sälja ovala klingor samt lite mer slitstarka klingor i rostfritt stål.

Personligen har jag inte haft något problem med att slita mina klingor på löpande band men kan se att det kan behövas om man t.ex är en hängiven pendlare året runt och kanske inte tvättar cykeln efter varje pass. Kör man enduro eller downhill vill man gärna också ha lite robustare grejor då risken att gå emot klingan är betydligt större än med vanlig xckörning.


Likt klingorna i aluminium så både ser och känns de välgjorda och passformen mot vevarmen är mycket tight. Jag körde även med deras "bashring"som skruvas direkt på klingan och det ska nog krävas rätt mycket våld för att förstöra dom. Klingan har samma skärning på tänderna så som man numera är van med så tappar man inte kedjan.

Ur slitagemässig synpunkt så kan jag bara sia om hur mycket den kommer tåla men känslan är att den kan nog överleva flera saltfyllda och grusiga vintrar utan att gnälla.Den eliptiska klingan är som ovan nämnda också välgjord men betydligt lättare vilket passar min inre viktnörd bra. 

Första turen känns lite skum faktisk men vande mig fortare än vad jag trott då jag läst om att framförallt lvgcyklister skrivit om invänjningsperioder. Vid tranportcykling märks inte något direkt skillnad men när man kommer till backarna tycker jag att den kommer till sin rätt och man lägger kraften där pedalvarvet är som starkast.

Tycker också att de ovala klingorna på landsväg verkar lite krångligare då framväxleln verkar svår att få till perfekt så att köra med enkelklinga känns som ett enklare alternativ. Bara att byta ut och dra iväg.

Lätt, me like.
Klinga med bash. Inte lika lätt.


Sammanfattning:

Är man åretruntpendlare eller har en tendens att köra sönder sina klingor mot stenar mm så är den rostfria klingan med bash alternativet för dig. Är du istället en xcracer med hopp om att lättare och ovala klingor kommer göra mirakel för din snabbhet så väljer du WTC:s eliptical modell. 
Vilket du än väljer får du bra kvalitet som passar som en original produkt.


Priser:
Elipitical klinga: 74,95$ ca 640.-

Rostfri klinga: 99,95$ ca 850.-

Bashring: 45,95$ ca 390.-


www.wolfttoothcomponents.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar