måndag 7 december 2015

Test Bliz Motion+ glasögon, slutrecension

Hela paketet.
I snart två månader har jag använt mina glasögon från Bliz och överlag har de fungerat bra men det finns några hagel i maten.

Det positiva med dom är priset som ligger under 500.- vilket få anses som bra med tanke på att man får ett schysst fodral, utbytbara linser förutom skalmarna då förstås.Enkel och ganska slätstruken design.

Av linserna är det främst de transparenta samt mörka som använts då jag personligen inte gillar ljuset i de orangea. Att byta linser är enkelt och de sitter fast bra, hur hårt de sitter efter några hundra byten kan jag inte svara på men gissar att något slags slitage lär uppkomma på skalmarna.

Passformen runt huvudet är mycket bra och de rör sig inte nämnvärt även under så kallade actionsporter (läs lite gubbig mtbcykling och löpning). Det som däremot förvånade mig är att linserna klämmer åt och skaver lite vid näsroten. Har justerat näsklämman men inte lyckats lösa problemet och detta medför även att glasögonen flyttas upp vilket jag inte vill. Jag har allt annat än bred näsa så kan föreställa mig att detta är hyfsat obekvämt för någon med bredare snorrännor.
Detta är kanske ingen dealbreaker för mig men det gör att de inte får högsta betyg.Bra förvaring för linserna och glasögonen i medföljande väskan.


Sammanfattning:

Billiga och mycket prisvärda glasögon som nog främst passar personer med smalare näsa.
Vill man inte heller sticka ut för mycket är det ett bra designval också.
Helst rekommenderar jag riktig "provkörning" innan köp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar