fredag 4 september 2015

Test GripGrab kepsar och lätta handskar

 
 
Mina nya huvudfavoriter har nu hängt med på både ett flertal tävlingar och nästan varje löppass.
Man kan kanske tycka två kepsar är onödigt men jag tycker faktiskt att dom fyller sin funktion båda två. Skärmen har jag mest använt när endast skugga över ögonen har varit det viktigaste och skönt att inte "stänga inne" huvudet. På lopp är det även bra med öppen skalp för att kunna svalka sig med vatten och för en liten stund få en liten pool på knoppen. Kepsen har dragits på mer nu när temperaturerna börjat sjunka framförallt på kvällarna. Kepsens tyg är mycket följsamt och sitter bra och även om skärmens passform är skön så upplever jag den lite styvare i chassit. En liten skillnad i övrigt jag upplevt är att skärmens resårband inte smiter åt lika bra vid tinningen på mig vilket resulterar i att svettdroppar rinner ner i ansiktet vilket jag inte gillar.
Båda väger lika mycket (47 gram) vilket nog få anses vara i det lättare segmentet om nu bryr sig om sådant. Den härligt lysande gula färgen gillar jag skarpt men med lite smutsiga fingrar kan det lätt bli lite solkiga märken vid på och avmontering.
 
 
Running Visor Hi-Vis

Running Cap Hi-Vis

 

Running UltraLight
 
 
Handskarna med namnet som viktnörden i mig gillar är gjord i skönt fleecetyg och en del smarta detaljer som silkongrepp och den viktiga selfiefunktionen Touch screen compatibility. Ingen av dessa är direkt något jag använt utan för mig är det mest en tunnare handske för lite varmare väder, GripGrap har placerat den i intervallen 0-15 grader. Konstigt nog har jag redan använt dessa vid flera tillfällen men var extra glad att de åkte med upp till Sälen under stafettvasan då det inte var allt för många grader på morgonen. Handskarna är egentligen en tunnare version av de Running Expert Hi-Vis jag testede förra året (läs det testet här) vilka jag gillade.
 
Då namnet antyder att de är lätta åkte vågen fram och man får släpa på 33 gram ( storlek 9) om dessa åker på. De tjockare Running Expert Hi-Vis (storlek 8) väger bara 6 gram till så viktaspekten kanske inte är det största säljargumentet.
 
 
 
Sammanfattning:
 
Behöver man något fräsigt för att får lite skugga över ögonen och skydda knoppen med är både kepsen och skärmen lätta och snygga. Ska jag gnälla över något är det skärmen sämre förmåga till svettuppsamling på sidorna, i alla fall på mitt huvud.

 Handskarna är bra nu under den tidiga hösten men köp dom för tunnheten och det sköna fleectyget, inte för vikten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar