söndag 20 september 2015

Kistaloppet 2015, tävlingsrapportBra med publik genom gallerian.

 
 
Så här en vecka innan Lidingöloppet var man inte direkt ensam om att testa formen inför kommande helg med Kistaloppet. Jag hade läst innan att banan var lite omgjord men trodde det mest gällde målgången men det var mer än så och vissa sträckor jag kom ihåg från förra året saknades och många andra var tillagda. Det är inte några längre jättebackar men några finns och det är även en del knixar och svängar som gör sitt för att dra ner och störa tempot.
 
Då loppet startar samt passerar genom Kistagallerian är det mycket publik vilket alltid är roligt och peppande och även om det tunnar ut med folk längst med banan är det mer än på de flesta lopp ändå. Det stora antalet funktionärer och flaggvakter gör det lätt hitta och det var inga konstigheter på den delen vilket är skönt så man bara kan koncentrera sig på löpningen.
 
För min egen del var jag lite osäker på formen även om jag sprang 36:19 på bana bara några veckor tidigare men under veckan har benen känts rätt risiga. Förra året fick tiden 39:13 vilket jag ville och borde slå lätt så jag la upp en plan för 37:50. Även i år var det ingen seeding i startfållan för de lite snabbare vilket kan vara lite störande men jag kom i väg bra och fick en liveupplevelse av Abraham Adhanom galet snabba starter. Efter ca en km var det dags att springa genom gallerian och där gick jag in som runt 20:e man och det gick någorlunda kontrollerat. Första kilometrarna rullade på ganska fort och upplevde det inte allt för jobbigt men efter km fem passerades (tror att tiden var 17:20) så började det svida i både lungor och ben. Tog det km för km och försökte hålla ihop för att förhoppningsvis knäcka uppsatta tiden 37:50 rejält. I slutet är det flera svängar och passager som gör det jobbigt men till slut kom jag till det ganska långa upploppet och jag fick gå i mål efter en halvsnabb spurt. Vid åtta km trodde jag att det fanns chans att slå mitt milrekord från bana men är ändå väldigt nöjd med tiden 36:39 och en 24:e placering. Banan ska vara kontrollmätt men min klocka stannande på 9,76 km och vid uppladdning till Strava blev det 9,6 km. Osäker på hur bra GPS verkligen stämmer ibland då jag sett andras filer från Kistaloppet som var tio km.
 
Nåväl, summan av kardemumman är att formen verkar finns där, knät har inte spökat sista veckan eller så och att Kistaloppet är ett bra arrangerat lopp som jag säkerligen kommer återvända till.
 
 

Målspurt med filmande Mathias Stjernlöf

Några lite snabbare gubbar än mig. Abraham vann på nytt banrekord med tden 29:48.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar