lördag 22 augusti 2015

Vasastafetten 2015

            Fina vyer vid starten i Sälen.


Igår gjorde jag mitt första Vasalopp, en kort debut som förmodligen leder till något av de längre loppen något annat år. Jag sprang andra sträckan av Vasastafetten som var 14,3 km lång med en del grusväg men mestadels smal stig och en del spångar. Vi som hade första sträckorna var i Sälen rätt tidigt och då var det minst sagt kallt och kan bara tänka mig hur det var när ultralöparna drog iväg flera timmar innan vid 5:00.
Jag åkte med bussen till Smågan där jag skulle starta och där började värmen komma sakteligen och lagom till start var det lagom varmt men sedan steg temperaturen ännu mer vilket gjorde det tufft för en del. Skovalet var länge oklart och jag bestämde i sista stund att springa odubbat då jag hoppades att det skulle vara torrt i skogen och på spångarna. Det blev återigen mina favoritskor HokaOneOne Clifton vilket visade sig vara ett perfekt val. Mitt lag växlade som 166:e lag och jag försökte ösa på så bra jag kunde i början på grusvägarna för att slippa evt. köbildning på spångar mm. Det blev en hel del omspringning ute i snåret samt ofrivillig bromsad fart på spångarna där man inte kunde ta sig om. 

              Vårt lags växling i Risberg.


Sträckan var betydligt mer teknisk än vad jag trott men passade mig bra och jag växlade över som 44:e lag och med 17:e bästa tid på sträckan med snittet 4:11 per km. Nöjd med min insats att kroppen kändes bra och hel.
Efter min målgång åkte vi runt och kollad växlingar och hejade på alla tävlande och framförallt de grymma ultrlöparna. 
Till slut kom vi till Mora och några i laget sprang med under målportalen med sista deltagaren. Grymt publiktryck längs med hela upploppet gjorde det till en härlig upplevelse. Lagets totala insats blev en 80:e plats men viktigare var att vi hade kul och vårt andra lag bjöds på spänning in till sista sträckan. Efter över 7:30 timmars löpning skilde det inte mer än 10 min mellan oss tillslut, bra matchade lag med andra ord. I övrigt så var det såklart mycket bra arrangerat, vädret på topp om än lite varmt och en fint minne och nästa år kanske man springer lite längre ....

                Hyfsat känd målportal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar