tisdag 11 augusti 2015

Pressinfo Team Bliz-MeridaTvå tuffa veckor väntar i Danmark, Estland och Polen för Team Bliz-Merida


De sista pusselbitarna håller på att läggas i det tuffaste tävlingsprogram som genomförts av ett svenskt team på många år. Team Bliz-Merida har hittills kört 41 tävlingsdagar på den internationella continental-touren och fler lopp är att vänta. Nu planeras de kommande två veckornas tävlande, ett block som startar med tävlingar i Danmark följt av ett etapplopp i Estland och ett endagarslopp i Polen.

– Vi är väldigt stolta över vårt program. Det finns inget lag i Sverige som kör så mycket internationella tävlingar som oss. Killarna i laget kör bättre och bättre och vi känner oss väl etablerade på den internationella tävlingsscenen. Flera av lagets cyklister körde europamästerskapen under veckan som gick. Inför tävlingarna som kommer är målet att kriga om segrar och poäng på Europatouren, förklarar team manager Dennis Nystrand.

Danska tävlingar först ut
Fyra av lagets cyklister kommer att vara med på två av de stora varvloppen på danska Jylland. Det handlar först om Jutlander Bank Grand Prix i Års torsdagen den 13:e augusti och sedan Handelsbankens Grand Prix i cykelstaden Herning dagen därpå. I fältet finns de danska proffsteamen representerade så det kommer att bli en hård kamp om de finaste placeringarna.

Baltic Chain Tour (UCI 2.2) – en fredsmanifestation
Tisdagen den 18e augusti startar Baltic Chain Tour. Loppet hedrar minnet av den männskliga kedja som bildades genom de tre baltstaterna den 23e augusti 1989 i en fredlig demonstration som en del av frigörelsen från Sovjetunionen. Sex åkare från Team Bliz-Merida finns med i tävlingen som det här året enbart körs i Estland.

Pierre Moncorgé
Nikolai Tefre Lunder
Johan Svensson
Yannick Janssen
Robert Pölder
Matti Manninen

– Loppet var planerat att körs med sex etapper på lika många dagar. Arrangören har av ekonomiska själ minskat antalet etapper på kort varsel. För vår del innebär det att vi kommer att avsluta nästa vecka med ett endagarslopp i Polen som kompletterar det nerkortade etapploppet. Vi jobbar med en setup som utgår ifrån att det blir klungspurt på etapperna. Vi hoppas kunna jobba med våra sprinters för att kunna bli bättre på den delen av tävlingar.

Puchar Ministerstwo Obrony Narodowej (UCI 1.2)
Efter framgångsrikt på de tre internationella etapplopp som teamet kört i Polen den här säsong så återvänder man för ytterligare ett lopp på UCI Europe Tour. Den här gången handlar det om ett endagarslopp i nordvästra Polen, nära gränsen till Litauen. Åtta cyklister finns med från varje lag i tävlingen. Team Bliz-Merida använder sig av samma cyklister som i Estland färstärkt med 18-årige norrmannen Mikkel Tefre Lunder och Barry Miller som körde riktigt bra på etapploppet Podlasie Tour sist gång laget var i landet.

– Det kommer att bli den tuffaste tävlingsdagen på den här resan. Vi har kört bra tidigare i Polen och får därför mycket uppmärksamhet både på och vid sidan av banan. Vi kommer att köra offensivt och försöka skapa en fartfylld tävling tidigt i loppet. Vi hoppas att det skall ge bra utdelning innan vi återvänder hem till Sverige igen.

September måndad lite oviss
September blir årets sista månad på tävlingskalendern för laget som körde säsongens första lopp redan 7:e februari. Även om det bara är några veckor kvar så har Nystrand inte programmet helt klart för sina mannar.

– Det är fortfarande saker som inte är helt spikade trots att vi är nära i tiden. Vi har flera inbjudningar till tävlingar både på nära håll och längre bort. För vår del så är det flera faktorer som skall stämma. Vi är i slutet på säsongen och vi har tävlat väldigt mycket så det handlar både om att köra bra lopp och att hushålla med våra resurser. Vi har olika alternativ och vi hoppas kunna spika programmet inom den kommande veckan, avslutar Nystrand 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar