torsdag 21 maj 2015

Raceinfo från Team Bliz-Merida

Pierre Moncorgé femma på andra etappen av Baltyc-Karkonosze Tour (UCI 2.2)

Den tredje tävlingsdagen i polska Batyc - Karkonosze Tour bjöd på en kort platt etapp, 107 km mellan 
Goleniów och Wolin. Team Bliz-Merida hade tävlingens bäst placerade U23-cyklist, Hampus Anderberg, med i dagens utbrytning samtdigt som man försvarade den totala tredjeplatsen för Yannick Janssen. utbrytningen hämtades in bara några kilometer från mål och loppet avslutades i en stor klungspurt där Pierre Moncorgé spurtade in som femma.  

Under en del av etappen var Team Bliz-Merida virtuell totalledare av tävlingen. Hampus Anderberg som låg sjua, drygt 40 sekunder efter inför dagens etapp, fanns med i dagens långa utbrytning. Gruppen hade som mest knappa två minuters ledning innan teamen med starka sprinters började hämta in avståndet. Med fem kilometer kvar att köra var det återsamlat. Då återstod en mycket teknisk avslutning på de trånga gatorna i staden Wolin.

Det blev ett mycket utdraget fält som spurtade om segern på den 107 km långa etappen. Segern gick till hemmaåkaren Stepniak Grzegorz som tävlar för det polska Pro-teamet CCC Sprandi Polkowice. På femteplats återfanns Pierre Moncorgé från Team Bliz-Merida. Pierre tog därmed sin femte internationella topp-10-placering den här säsongen på UCI Continental Tours.

- Hela laget gjorde en stark insats idag. Istället för att ligga och hålla fart för att skydda vår bäst placerade i sammandraget så hade vi Hampus med i utbrytningen. Under en stor del av etappen var hampus tävlingens virtuelle ledare eftersom han var bäst placerad sammanlagt av cyklisterna i utbrytningen, bara 46 sekunder bakom totalledaren. Vi hade förberett oss på att det skulle bli en spurt och hade både Johan Svensson och Pierre redo när vi kom till avslutningen. Vi kan bara vara nöjda med dagen, konstaterar sport direktör Mats Harring.

Imorgon väntar tävlingens längsta etapp, 21 mil med start och målgång i Tarnowo Podgórne i västra Polen. Under helgen väntar mer kuperade tävlingar då cyklisterna når de karpatiska bergen nära den Tjeckiska gränsen. Tävlingen avslutas med en dubbeletapp på söndag, först med ett bergstempolopp om elva kilometer och sedan kungaetappen med tre rejäla berg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar