söndag 26 april 2015

Pressrelease. Team Bliz-Merida på GP HerningYannick Janssen regerade och vann på grusvägarna i Herning


Den skandinaviska vårklassikerna GP Herning är en riktigt tuff tävling med sina 190 kilometer i ett öpet vindpinat landskap. Tre mil av bansträckningen körs på grusvägar, totalt 16 sektioner av varierande kvalitet och längd. Yannick Janssen från Team Bliz-Merida var snabbast över grusvägspartierna och vann tävlingens speciella pris som grusvägsspecialist.


- Jag har sett framemot den här tävlingen hela året. Det har varit en morot för mig under vinterträningen. Ifjol punkterade jag bort mina chanser. Jag kom hit bättre förberedd och med ett starkare team i ryggen. Det gick bra på de inledande grusvägssektionerna så en bit in i loppet så hade jag näst mest poäng på grusvägsspurterna då valde jag att attackera både för att vinna grusvägstävlingen och för att hålla mig kvar i toppen av loppet så länge som möjligt, förklarar Yannick Janssen.

Efter en lång solokörning i ledning kom en jagande utbrytargrupp ikapp honom. Då återstod två grusvägssektioner och seger i grusvägstävlingen var redan avgjord. I täten splittrades gruppen upp i körningen in mot de avslutande varven i staden Herning. Janssen slutade på en fin 16:e plats. 

Team Bliz-Merida är nu kvar i Danmark fram till kommande söndag. Under helgen 1-3 maj väntar tre endagarslopp som alla är deltävlingar i UCI Europe Tour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar