måndag 23 mars 2015

Intervju med Hanna LaxholmHej Hanna! 
Du kommer köra för nya damelitlaget i Motala AIF detta år, berätta lite om det. 

Vi är fyra glada tjejer som tycker det är roligt att cykla. Isabella och Sara körde för Motala AIF förra året och är båda ganska gröna inom cykel. Jag och Kajsa har båda haft ett uppehåll från tävlandet i några år och har fått gnistan tillbaka. Tror vi båda tycker att det är ganska skönt att inte ta det på så stort allvar. Vi cyklar alla för att vi tycker det är roligt och har inga större krav på oss. Sen är det klart att man alltid vill göra sitt bästa när det väl gäller.  Vi har förmånen att få hjälp av Sportsson Motala, Specialized, Continental, Powerbar, Nocramps, Swisseye

, Grönahästen, Wekudata, Murarn Mellbystrand, Norisol, Sandbäkens och Motalabilteknik som

 gör satsningen möjligt.  

Besök gärna vår FaceBook sida Motala AIF CK damelit. 

Du körde elit för några år sedan man slutade för att förra året börja lite smått igen och till denna säsong är det full satsning igen. 
Varför slutade du och varför comeback? 

Ja det stämmer. Jag började cykla ganska sent, som 21åring. Gick väldigt bra och tyckte kanske det var lite för roligt. Övriga i min ålder och de jag tränade med, hade en grundträning som gjorde att de klarade av träningsbelastningen. Men jag kom från fotbollen och där är det inte riktigt träningstimmarna som räknas. Så kroppen höll i några år sen sa den ifrån. Det sa pang bom så fanns inget kvar i benen.  Jag slutade aldrig riktigt cykla, tränade lite sporadiskt och hjälpte Borås CA´s herrlag på tävlingar. Vilket gjorde att jag hängde kvar i sporten. Träffade även Herrn med stort H vilket gjorde att cykling var en självklar del av vardagen.  
Flyttade till Falun i september -13 och började plugga. Här finns ju alla möjligheter man kan tänka sig om man vill cykla, simma, åka skidor, hockey ja allt. Å varför inte ta tillfället i akt att suga åt sig all den kunskap som finns här. När man pluggar finns även tiden för att träna så jag tänkte varför inte testa. Glädjen i tävlandet har kommit tillbaka och så länge jag pluggar (1år till) så kan jag lika gärna tävla. Så länge jag tycker det är roligt förstås. Gick ganska bra förra året, vann min första SWE-cup tävling. Det ger ju mersmak!!  

Ni kommer ju få fin uppbackning av klubben med flera andra sponsorer var det en bidragande orsak till satsning igen eller? 

Nej inte för mig. Jag hade nog kört kvar för Borås CA ett år till i alla fall, om inte Motala frågat mig. Men det är klart att det är avgörande för att Motala ska kunna ha ett Damlag och att vi alla, som jobbar och pluggar ska ha möjlighet att åka land och rike runt på tävling.  

Vad har du/ni för målsättning i år? 

Vi ska ha roligt och försöka visa framfötterna på tävling. Trots att vi bara är fyra stycken och inte så etablerade finns mycket vilja och åkstyrka. Jag tror vi ska kunna röra om lite i grytan i alla fall.  
Planen är även att köra Tjejvättern på en bra tid. Förhoppningsvis snabbare än Team Crescent som körde förra året.  

Om vi ser lite längre fram, lockar proffslivet eller är det främst på svensk mark du kommer fortsätta tävla? 

Nej proffs är inget som lockar. Börjar bli för gammal för det här också, haha. Håller mig på svensk mark tills jag pluggat klart sen får vi se hur det ser ut. Mycket annat som ska hinnas med i livet också! 

När blir det säsongsstart i svartgult då? 

Det blir träningsläger på Mallorca v.15/16 så missar Jönköpings varvlopp och Östgötaloppet. Vi landar på lördagen 18/4 så skulle hinna med Kinnekulleloppet men får se. Annars är det Hammarö som blir debuten.  

Vid sidan av cyklingen vad gör du då? 

Sidan av cyklingen pluggar jag Idrottstränarprogramet på Högskolan Dalarna och arbetar som tränare för Toppfysik.nu.  Eller njuter av en gofika med min skidåkande cyklist Christofer Stevenson.  

Slutligen så får vi passa på att önska lycka till och att säsongen blir framgångsrik. 

Tackar.
                      

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar