tisdag 17 februari 2015

Test GripGrab löparprodukter, slutrecension


Nu har jag använt GripGrab´s produkter länge nog för att göra ett utlåtande. Går det lika bra med farfars gamla stickade mössa och farmors marmeluker under träning, ja du kommer förmodligen inte bli en sämre löpare eller cyklist men vägen dit kommer inte vara lika bekväm.
 
 
Mössan eller Skull Cap som den kallas är gjord i snygga Hi-Vis(ability)färgen vilket kanske inte syns på bilden men är nästan lysande vilket bidrar bra till att synas ute i trafiken.
Mössan har flossad insida och trots sitt tunna tyg värmer den bra. Jämför man med deras äldre modell av Skull Cap så tycker jag nog den (äldre) sitter lite bättre över öronen, lite tightare helt enkelt.
Detta är inget större problem men med stark motvind vill jag gärna ha så åtsittande som möjligt.
 
 
 
 
 
 
Handskarna som är gjord i samma färg som mössan såg vid första anblick ut som de handskar som jag fick vid Tunnelloppet i höstas men det visar snabbt vara fel.
Dessa har mycket skön flossad insida, reflextryck och "svettband" på tummen vilket är bra när man behöver få bort just svett eller snor. Jag gillar även att de är lite längre än vad jag är van vid och går upp lite mer över handleden där det kan bli ett glapp annars.
För den moderna som måste plocka mycket med mobilen under passen funkar även de bra med handskarna på för smarta telefoner, knappast en dealbreaker för mig men kanske viktigt för andra.
 
 
 
Fingervantarna med vindskydd är perfekta när det kallt men man vill kunna reglera värmen under passen beroende om man kanske har motvind/medvind eller bara blir för varm men inte vill ta av sig helt. Bara trä över "påsen" över fingarna och de är skyddade och bara dra bort när man känner för det.
Det lite negativa är dock att "påsen" hänger kvar när de inte används vilket blir lite fladdrigt, inget jätteproblem och när man väl behöver den igen så är deni alla fall snabbt där.Headglove som den kallas är en som vanlig Buff men skönt uppdaterad med fleecetyg längst ner.
Den ger bra med skydd för känsliga halsar och perfekt att kunna dra över öronen och haka vid kyligare väder och vind. Den har väldigt många olika sätt man kan använda den på men jag drar den främst över över huvudet och har den på halsen. På grund av fleecetyget blir den lite för stor för vissa jackor när man drar upp dragkedjan helt vilket är lite irriterande, annars en topprodukt man alltid vill ha med sig.

Arm och benvärmarna har också de skön flossad insida för bra med värme och även silikonkanter för att de ska sitta kvar bra. Vad ska man säga om dessa då? Ja de fungerar bra, inget speciellt, bara bra grejor för både cykling och löpning. Personligen är armvärmarna mer användbara för löpning då dom är enklare att ta av i farten och kan ge den extra värmen om man är tveksam hur varmt det är.
Vill jag täcka benen vid löpning så tar jag hellre tights. Vid cykling däremot är den en annan sak då jag nästan jämnt har benvärmarna på.
Redan första passet blev jag också snabbt irriterad på tvättlappen som sitter högst upp på armarna och skavde men de åkte bort så fort jag kom hem.

Arm och benvärmarna finns även i Hi-Visfärgen om man vill synas riktigt ordentligt.Sammanfattning:

Ja att GripGrab gör bra grejor är det ingen tvekan om men jag skulle mest rekommendera Skull Cap, Headglove och handskarna. Arm och benvärmarna finns det många som kan göra lika bra men vill man matcha köper man från samma märke såklart.


Mer info och återförsäljare hittar ni här http://www.gripgrab.com/find-retailer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar