tisdag 3 februari 2015

Test av Zebla tvättmedel, impregnering och byxkräm

 

Produkterna från danska Zebla har nu smorts in, tvättats och sprayats med. Bättre testväder (läs skitväder) än vad som bjudits på under hösten får man leta efter och på frågan om dom underlättar och förbättrar hittar ni svaret nedan. 

 

 
 
 

Kräm

 

                                
 
 

Skavsår och irritation mellan lår och på sittytor är inte direkt ovanligt hos de flesta cyklister men kanske framförallt nu under "offseason" när de fina och varma solskenspassen är långt borta.
Förutom cyklister passar den även bra till löpning då friktion mellan låren kan skapa minst sagt smärtsamma upplevelser under längre pass och tävlingar.
Att smörja in och kladda på Zebla´s byxkräm kan ta bort mycket av dessa besvär. Om man inte vanligtvis använder byxkräm känns det lite ovanligt i början men man vänjer sig fort.
Finns inte behovet att smörja sig jämt så fungerar det också bra att använda efter träning då det kan vara skönt att kyla ner huden.
Den är lätt att applicera både på kropp och brallor och har en lukt som påminner lite om liniment vilket gjorde första testsmörjningen med en viss rädsla för motsatt effekt men det var så klart inga problem.

 

 Ylletvättmedel

 
                               

 
Yllekläder till cykling kanske inte används så mycket längre utom möjligen till underställ men tvättmedlet funkar såklart med alla slags yllekläder och inte bara de för sport.
Den bevarar och ser till att ullen gör det den är bra på, nämligen andas bra men samtidigt värma. Någon stor skillnad mot vanligt tvättmedel märktes inte men har i alla fall en behaglig doft som upplevdes lite som te med inslag av citrus, fräscht.

 

Impregnering

 
 

 
                     
 
 
Impregneringen som både finns som spray och tvättmedel är nog de produkter som är mest imponerande av Zebla´s sortiment. Sprayen är enkel att använda och perfekt till skor och skoöverdrag. För lite större plagg som ytterjackor mm så är det enklare att slänga i lite medel (enl. instruktioner såklart) i tvättmaskinen och sedan är de vattenavvisande och Gore-Texplaggen och liknande andas som de ska.
Ytterkläderna från dagis behandlades också med tvättmedlet och rekommenderas av Zebla att även sprayas på men det kändes faktiskt onödigt.

 
         
 
 

Sammanfattning

 
Att Zebla gör kvalitetsprodukter står klar efter de två tester som genomförts senaste året.
Ylletvättmedlet och byxkrämen är väldigt bra men något som verkligen kan göra skillnad under höst/vinter/vår är impregneringen som kan hålla dig torrare och varmare.
En till positiv grej med Zebla´s produkter är att dom saknar många skadliga tillsatser som det vanligtvis finns i tvättmedel och flera produkter är även biologiskt nedbrytbara.
 
 
Mer info hittar och återförsäljare hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar