måndag 23 februari 2015

Pressrelease. Motala AIF satsar på ett damelitlagMotala AIF Cykel kan nu, efter en tids förhandlingar med cyklister och sponsorer presentera ett Dam elitlag som under säsongen 2015 kommer synas på tävlingsbanorna i den gul-svarta dressen.

Motala AIF har därmed ytterligare tagit ett steg framåt inom svensk cykel.

Under säsongen 2014 tävlade Sara Berg och Isabella Potocki för Motala, till säsongen 2015 har man lyckats värva ytterligare två starka cyklister Hanna Laxholm och Kajsa Dahlberg. Vilka kommer tillföra mycket rutin och erfarenhet till laget.

Hanna Laxolm som närmst kommer från Borås CA vann b.la. Västboloppet i Burseryd 2014. Dessutom var Hanna starkt bidragande till att Borås CA vann lagtävlingen i SWE-cup.

Kajsa Dahlberg som nu glädjande valt att ta upp cykelkarriären igen efter några års frånvaro kommer att bidra med stor erfarenhet då hon b.la. representerat Sverige i juniorlandslaget.

Sara kommer att bidra med sin enorma åkstyrka, en vältränad tjej som närmast kommer från en satsning inom svensk elithockey.

Isabella, en cyklist som upptäckte cykelsporten för bara ett par år sedan och har visat en imponerande utveckling med b.la. Vätternrundan 2014 på under 8h. Isabella kommer vara en förebild med sin vilja och sitt tjocka pannben.

Vi är mycket glada att kunna presentera denna satsning inför 2015, den hade inte varit möjlig att genomföra utan alla våra sponsorer. Framförallt måste Sportson Motala och Specialized nämnas. Sportson Motala kommer förse laget med konkurrenskraftigt material i form av cyklar från Specialized, däck från Continental samt energiprodukter från PowerBar.

Dessutom stöttar Trimtex laget med kläder av högsta kvalitet.

Michael Ringdahl, delägare Sportson Motala är mycket nöjd med det nya samarbetet:
”- Det passar oss väldigt bra att gå in som sponsor i Motala AIF:s dam elitsatsning. Med det starka lag som nu presenterats talar allt för att det blir en mycket spännande säsong 2015 och vi ser fram mot ett roligt och framgångsrikt samarbete med klubben.”

Ansvarig lagledare blir Johan Svensson.

Johan säger såhär om laget: 

”- En mycket spännande satsning då damklungan växt de senaste åren. Att vi i Motala AIF får vara med att visa upp och utveckla svensk damcykel känns oerhört inspirerande. Med dessa positiva och engagerade tjejer ser jag verkligen fram emot säsongen, vi kommer garanterat överraska många av våra konkurrenter.” 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar