onsdag 21 januari 2015

Test New Ultimate

 
 
Under förra säsongen och även under denna säsong sitter det några produkter från New Ultimate på min mtb. Det är en stolpe, sadelstolpsklämma samt styrstam. Nedan följer omdömen om dom.

Stolpen:

Lätt såklart med sina 144 gram i 400x30,9 storlek. Halvtråkig att se på men inte mycket mer att säga än att jag har monterat den och glömt den. Har fungerat perfekt.

 

Sadelstolpsklämman:

Med en vikt under 10 gram kanske man inte kan förvänta sig att den går att dra åt hur mycket som helst vilket visade sig under de första turerna när stolpen sjönk. Vände sedan på den och satte skruven framåt istället och drog år så mycket jag vågade och sedan har allt suttit fast som det ska. Den röda färgen som va från början har lackats svart då den va lite åt det rosa hållet.

 

Styrstam:


Återigen mycket lätt, endast 89 gram i 90 mm längd. Har fungerat bra, styv nog åt mig iallafall, dock så har de små m4 skruvarna i titan åkt ut vid ett tillfälle vilket lett till att de kollas lite oftare än normalt.


Sammanfattning:


Vill man ha lätta grejor i bra kvalitet som inte skriker SE PÅ MIG så är New Ultimate ett bra alternativ, i sammanhanget också prisvärda. Kräver dock lite extra koll och lite känsligare åtdragning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar