måndag 19 januari 2015

Test Bliz Velo glasögon

 
Bliz glasögon har på senaste åren synts mycket inom svensk cykel tack vare sin sponsring av framförallt numera nedlagda Team Unaas Cycling Powered by Bliz samt ett annat lag med långt namn nämligen Team Bliz-Merida presented by Cyclesport.se.
Inom skidvärlden bärs dom av bl.a av Marcus Hellner och Charlotte Kalla samt även en inte helt okänd Marit från grannlandet.

Modellen jag kommer att testa heter Velo och är främst tänkt för cykling men fungerar även bra till annat såklart. Ramen kommer i flera olika färger så man kan matcha ihop dom med klubbdräkten.

I förpackningen ingår förutom ramen tre olika linser, putsduk samt ett fodral till allting.
Rekommenderat pris är 699.- och det känns faktiskt väldigt prisvärt men priset betyder ingenting så länge dom inte levererar.

Cykel och löpning står på programmet för att se hur de fungerar utanför lådan och inte bara är snygga att se på samt att den justerbara näsdelen och skalmarna håller dom på plats.Behandlingen har varit betydligt värre än hur de flesta tar hand om sina glasögon med slit och släng utan skydd i träningspackning och skramlandes i bilen mm.
Glasen har hållt sig repfria på alla olika glas och även de transparenta som använts mest då solen inte visat sig så ofta.
Att byta glasen görs snabbt och inga missöden med tappade glas har inträffat under testperioden.

Passformen är minst sagt bra och den justerbara ramen gör det enkelt att få de sitta perfekt samt ändra spänning på beroende på vad man har på huvudet. 

Vid provocerande användning som traillöpning och stökig mtbåkning har de hållt sig på plats vilket inte alltid är fallet hos andra märken.

Sammanfattning:

Sportiga former med en passform som inte sviker. Priset på 699.- är mycket konkurenskraftigt även om det bara handlar om "lite" plast. Plus också för fodralet samt de medföljande utbytbara glasen.

                              Inga kommentarer:

Skicka en kommentar