måndag 5 januari 2015

Test av Vitargo.Testandet av energiprodukter fortsätter, senaste månaderna har jag ätit och druckit ur Vitargo´s sortiment. Smaken är som bekant delad så det jag tycker kanske inte upplevs på samma sätt av någon annan. Effekterna av produkterna är också hur jag upplevt att de fungerar då jag tyvärr inte har tillgång till ett eget labb för testresultat.


Gel


Lite grusig känsla i konsistensen och smak av koffein men inga problem att trycka i sig, smakar helt ok. Tycker dock att förpackningen inte är så bra då man river av toppen för att öppna den, detta gör det att det lätt blir kladdigt om man inte vill ta hela på en gång. Upplevde det också svårt att öppna den i fart med handskar på, fungerar bättre på tex. Maxim´s geler med skruvkork.
När man väl tryckt i sig den gör den sitt jobb med bravur och trötthetskänslorna man hade försvinner fort.
 

Carboloader


Ganska lättblandat genom skakning i flaskan.
Smakar helt ok och är lättdrucken, tröttnade lite på smaken efter några flaskor men de hade jag gjort med vilken smak som helst.
Lite "mjöjlig" i konsistensen om man ska vara gnällig.
Körde Carboloader framförallt inför Lida Loop och visst blev ett bättre lopp än tidigare energimässigt men om det var pga Carboloader har jag svårt att säga.
Electrolyte


Sportdrycken med smaken Pink Grape är lättdrucken fast samma sak med denna, den är lite mjöjlig. Rekomenderar att man vispar ihop den och inte skakar den vilket gör den lite omständigt att hålla på med. Vid skakning bildas lätt klumpar.
Fungerar mycket bra och inga magproblem uppstod trots långvarigt användande.
Gainers Gold


Att dricka en sån här efter träning är precis vad man behöver, riktigt bra med drag för återhämtning och uppbyggnad. Problemet är att man (i alla fall jag) får tvinga mig i den då konsistens och smak inte är någon höjdare.
Detta är något som gäller de flesta såna här drycker, ska man ha i så mycket
effekt blir något lidande.

 Protein bar


Denna bar med chokladsmak blev snabbt en favorit, mycket god och fylld med bra grejor. Som att äta godis nästan. Full pott.Performance bar Vanilla


Denna smakade lite syntetiskt vanilj men helt ok, växte lite i munnen vilket gjorde den lite jobbig att inta under akivitet.
Performance bar Crunchy Caramel


Denna känns som en klassisk energibar, smakade lite sirapsaktigt.
Tycker Crunchy Caramel var mycket god och använde både vid tävling och träning.
Lätt att få i sig också samt gav rätt effekt utan att magen skrek.
Sammanfattning:


Ja, att inte alla Vitargo´s produkter föll mig i smaken står klart.
Favoriterna blev Protein bar, och Performance bar Crunchy Caramel, dessa kommer få fortätta ha en plats i bakfickan och hemma.
Dryckesmässigt blir det nog Electrolyte och Carboloader som får fortsatt förtroende.

Gelen är lite för dåligt förpackad och Gainers Gold klarar jag mig utan.

Mitt sökande efter de produkter som passar mig bäst fortsätter snart med andra märken, stay tuned.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar