fredag 16 januari 2015

Test av Tufo XC2 tubdäck 29"


 
 
Denna säsong har jag för första gången tävlat på tubdäck. Valet föll på Tufo´s XC2 och här kommer en liten recension av hur de fungerat.
 
Prismässigt finns det både billigare och såklart dyrare däck men utbudet är inte direkt enormt för 29" tub. Dessa inhandlades hos Cyclecomponents och kostade ca 1600.-/paret.
XC2:orna är bland de lättaste däcken på marknaden med sina angivna 520 gram, mina vägde in på 502 respektive 507 gram exkl. monteringstejpen. Just att de skulle tejpas och inte limmas tilltalade då jag varken är en van limmare och helst slipper kladdet, dock var man lite skeptisk till om det skulle hålla.
 
Monteringen med tejpen gick väldigt smidigt och hade enkla instruktioner, snabbt gjort och inga torktider betyder att man ut och köra direkt.
 
 
The ride.
 
Trots att de har ganska liten luftvolym och bredd (2,00")  ger de bra med komfort och kan jämnföras med 2,25" kantrådsdäck. En av fördelarna med tub är ju att man kan köra lågt tryck utan risk för genomslagspunka och det bidrar ju både med komfort och grepp. Jag har legat mellan 1,4 bar till 1,8 bar vilket passat mig bra, en del genomslag har det såklart blivit men inga problem.
 
Greppet förvånade faktiskt då mönstret är så lågt och även om de är främst för torrt underlag tyckte jag de fungerade bra även i vått.
 
Slitagemässigt har de hållt bra också, men har mest körts på tävling och finpass så det var väl väntat.
 
 
 
+ Vikt, grepp
 
- Lite mer volym ibland hade inte skadat. Har dock läst att 2,25" är på gång till 2013.
 
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar