torsdag 15 januari 2015

Test av Revolver-Racing Speedsession

Tidigare här på sidan har jag skrivit om göteborgsbaserade firman
Revolver Racing som säljer kolfiberhjul till väldigt konkurrentskraftiga priser.
Talk of bike lånade deras Speedsession 38 mm för att se om dom håller måttet.
Börjar med den så viktiga invägningen. Speedsession 38 versionen ska väga 1190 gram med campabody, på testexemplaret för Shimano får man lägga till 40 gram pga en tyngre body, alltså 1230 gram paret. De flesta leverantörer brukar uppge vikter i underkant, så även denna gång då paret väger in hela två (!) gram över angiven vikt.
Snabbkopplingarna som ingår väger in på normala 109 gram.
Framhjul.


Bakhjul.


Säga vad man vill om färgerna, men man syns med de orangea dekalerna och röda naven.

Hjulen verkar välbyggda och allting ser i alla fall ut att vara av god kvalitet innan första provturen.

Naven brukar vara en grej man är lite tveksam på nya märken. Equinoxnaven rullar dock väldigt lätt och glappade inte under testperioden. Bodyn "klickar" dessutom lagom högt. Ekrarna är levererade av välkända Sapim och har dolda nipplar för bättre aerodynamik. Hjulen handbyggs också och byggaren verkar ha gjort ett gott jobb då dom höll sig raka efter både tidningen Kadens och vårat test. Hjulen känns mycket styva och inte för stötiga, jämför dock med ett par 1200 gram alufälgar och det ska tilläggas att jag inte är ingen Cancellara.

The Steve

Läs vad Talk of bike´s hemliga teståkare The Steve har att säga efter att ha hårdkört de högre Speedsession 50 hjulen.

Jag har under de senaste tävlingarna använt mig av dessa hjul och hunnit få en bra känsla av hur de uppför sig. De har rullat i allt ifrån några km/h upp till 100 km/h, i långa och korta backar, på bra och riktigt dåliga vägar, på raka vägar och på serpentinvägar, alltså på de flesta ställen där man kan tänka sig att använda dem.

Känslan av dem har varit positiv, då de reagerar som jag vill att de ska göra. Dvs följsamma, styva, aerodynamiska och pålitliga. Vikten på dem är också inom ramen för vad de lättare hjulen inom denna kategori ligger på. Med skillnaden att priset oftast är betydligt högre för andra jämförbara hjul.

Det jag inte riktigt kommer överens med är att texten på fälgen är orange och nav/snabbkoppling röda, mest för att det matchar min cykel lite dåligt. Jag antar att de vill sticka ut lite på det sättet. Men vem vet i framtiden kanske de finns med ”matchande” dekaler också.


På denna cykel passar i alla fall färgerna bra in.


Sammanfattning: Vill man ha ett hjulpar i högre kvalitet utan att behöva betala Zipp priser är båda modellerna från Revolver Racing att rekommendera. Dom är hyfsat lätta och är dom styva nog åt The Steve är chansen överhängande att dom är det åt dig med.
Vill man dessutom inte vara som alla andra så är dom de rätta valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar