måndag 5 januari 2015

Test av Qoleum.

Q friction


Motverkar skavsår, blåsor samt har något ämne i sig som motverkar svettning på det applicerade området. Bra vid t.ex ögonbrynen när det är supervarmt.
För cyklister är kanske främsta användningsområdet mot skavsår mellan cykelbyxan och rumpan. Brukar inte ha så stora problem med det och det känns lite kontstigt första gången att smörja in nämda område. Man kan även lägga det direkt på "blöjan". Väl där gjorde den sitt jobb, men som sagt så brukar jag inte ha några problem från början. Bättre för Paris-Brest-Paris cyklister kanske.
För löpare är friktionen mellan låren oftast det värsta och funkar bra även där.

Q rub


För uppvärmning och smärtstillande av musklerna.
Utan att läsa instruktionerna drog jag på mig på hela benen innan ett löppass. Under passet kändes det skönt värmande men när jag kom hem och in när eftersvettningarna kom övergick det till brännande, duschen blev mindre skön......
Efter att läst på lite bättre förstod jag hur koncentrerat det var och ska endast användas i liten mängd alt. spädas ut med Q force Pre Sports Oil, då blev det en jämn och fin effektutveckling.

Q force Pre Sports Oil


Masssageolja för innan träning/tävling.
Hjälper till att öka blodflödet i blodet och hjälper uppvärmingen av musklerna.
Förebygger också skador. Skön att smörja in och ger bra glans samt definerar musklerna bra, en viktigt parameter för fåfänga cyklister och löpare. 

Q force Post Sports Oil


Massageolja efter träning. Hjälper till att snabbare ta bort mjölksyra och som dom kallar det vitaliserar musklerna för snabbare återhämtning. Ska ge upp till tre gånger snabbare återhämtning än passiv vila. Hurvida det stämmer vet jag inte, kände ingen jätteskillnad men såklart skönt med massage efter ett pass, även fast man får göra det själv. Ska väl läggas till att antal femtimmars pass de senaste åren inte direkt fyllt träningsdagboken.
Vill ni läsa mer om Qoleum kan ni göra det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar