måndag 5 januari 2015

Test av Nuun.


Nu har jag druckit litervis med Nuun och en recension är på sin plats.
De smaker jag testat är Kona Cola, Lemon+Lime och TriBerry. Förutom dessa smaker finns många till så alla kan hitta en favorit.
Kona Cola smakar som smällt Igloo glass ungefär och blev den jag drack mest av i början men favoriten blev fruktiga Tri-Berry till slut.
Just smakerna är ganska utspädda vilket gör dom lättdruckna men ibland när man är trött kan man önska sig lite mer sting i smaken.
För mig var det dock svårt att dricka någon av dessa vid extrem ansträngning t.ex trainerträning då ett visst illamående blev värre av att dricka Nuun. Vatten fungerar bäst för mig under sådana pass.
Under distanspass fungerade det utmärkt med intaget.
Brukar även dricka det efter träning för återhämtningens skull.

Att blanda den är väldigt lätt då man endast fyller en 500 ml flaska med vatten och släpper ner en tablett i och efter två minuter ungefär har den lösts upp.
Den lämnar inga rester som huvudvärkstabletter kan göra.

Hur fungerar det då?


Så här står det att läsa på svenska importören Sportwell´s sida.

Nuun active hydration förvandlar vanligt vatten till en komplex elektrolytdryck som är sockerfri utan kolhydrater. Nuun ger optimal vätskebalans utan att tillföra energi och återställer kroppens naturliga saltbalans.

Jag har faktiskt märkt skillnad i framförallt att återhämtingen efter träningen har förbättrats. Jag kommer fortsätta använda Nuun, inte på "må illa passen" men under de andra lite lugnare och längre passen.

En annan testare i från seniorklungan har druckit Nuun framförallt efter längre pass under vintern och tycker sig har känt sig fräschare dagen efter än vanligt, dock vet han inte om det är Nuun´s förtjänst eller att han är bättre tränad.

Återförsäljare för Nuun hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar