lördag 3 januari 2015

Test av Maxim.


 
 

Under hösten 2011 testades delar av Maxim´s sortiment (testet kan ni läsa här) och nu är det dags igen. Nya smaker och produkter har tillkommit men nu som då så är dom packade med energi och innehåll för återhämtning.
Instant Energy Gel.


Ny gel som ska leverera energi ännu snabbare i samma bra förpackning om tre portioner som även innehåller koffein. Mot tidigare gel upplevdes denna lite mildare i smaken och lättare att trycka i sig, kändes mer lättflytande. Att ta lite dricka efteråt är såklart bra men inte lika självklart som förut.  Effekten är som med de flesta geler oftast en räddande ängel då väggen är nära.

                       


Long Lasting Energy.


En timmes drickbar energi i en större modell (160 ml) av gelförpackning med citronsmak.
Det är lätt att trycka ur innehållet men känns lite stor att ha i ryggfickorna. Trots det lite klumpiga formatet en klar favorit.

                      

Energy Bar.


Finns i flera smaker där Sweet & salty var en trevlig överraskning, smaken påminner lite om Snickers och som namnet antyder är den både söt och salt . Favorit i testet blev Caramel & choco medans Banana chocolate är en smak som hängt med ett tag och inte känns så fräsch längre.
Dock är det som vanligt inviduellet, så det som funkar för en person funkar inte för någon annan. Gemensamt för dessa är att de är relativt lättuggade och att svälja.
Gel drink.


Som namnet antyder så är detta en utspädd gel i engångsförpackning för snabbt intag.
Lite svår att få upp med långfingrade handskar och att riva upp den med tänderna/munnen kan vara lite obekvämt då materialet är lite vasst. I övrigt smidig att ha med sig och går snabbare att få i sig en den större gelförpackningen.

Recovery Bar.


Även efter träning vill man som bekant få i sig bra grejor för återhämtningen och det ger Recovery Bar en bra start på. Caramel & hazelnut gillades av både testare och av barn.
Smidigt att äta/ha med direkt efter träning även om banan och ett glas mjölk knappast är sämre.
XL Protein Bar.


En större bar som kanske inte riktar sig främst till cyklister mm utan mer till gymutövare som ska flexa muskler på stranden i sommar.
Smaken Rich Chocolate godkänd men inte mer och har lite mjölig känsla. Denna bar är minst sagt stor vilket även märks när den intas, mäktig och faktisk lite jobbig att äta i längden.
Protein Boost.


Likt ovanstående bar är Protein Boost drycken inte heller kanske riktad till uthållighetsutövare.
Denna 480 ml stora flaska innehåller 50 gram protein vilket både räcker och blir över.
Vaniljsmaken är dock faktiskt ganska god och den är inte så tjockflytande som vissa efterträningshakes kan vara. Ett tips är att skaka den innan folielocket tas av annars kan det bli lite kladdigt.

                    


För priser och mer info om produkterna kan ni kolla in Maxim´s hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar