lördag 3 januari 2015

Test av Maxim.

Testandet av energiprodukter har forsatt och nedan följer en recension av delar ur Maxim´s sortiment.
Protein and Carb drink.

Jordgubbssmak som påminner starkt om HubbaBubba både i lukt och smak, tyckte om denna fast eftersmaken var lite konstig. Går att blanda med vatten eller mjölk där det senare rekomenderas för en mer milkshakesmak. Lätt att blanda genom skakning eller omrörning. Perfekt efter passet när man behöver i sig något snabbt och bra.Electrolyte energy drink

Klassik sportdryck med lemon/limesmak. Lättblandat, lättdrucken och välsmakande, toppbetyg helt enkelt. Drack den både innan längre lopp och under utan magproblem och den höll skärpan uppe hela vägen.


Carboloader

Kolhydratuppladdning med Originalsmak som jag antar ska vara neutral.
Smakar dock "syntetiskt" vatten, alltså inte gott. Måste smaksättas för att det ska gå ner utan tvång. Dock lättblandad och har man fått den i sig så gör den sitt jobb.


Recovery drink.

Med chokladsmak, trodde denna skulle vara en typisk återhämtningsdryck som man tvingar ner snabbt för att sedan må lite illa, men inte.
Riktigt god, som att dricka O`boy, nästan så man längtade hem så man fick dricka. Toppbetyg igen.


Energy + restitution

Apelsinsmak som är lite besk, helt ok men ingen favorit. Återigen lättblandat men använder hellre Elektrolyte och Recovery under och efter träning/tävling.


XL Protein bar.

Som namnet antyder en lite större protein bar för efter aktivitet.
Kokossmak som var riktig god och uppskattade att få i sig något med lite tuggmotstånd och inte bara dricka efter träning.


Energy bar

Klassiska bars att äta före och under aktivitet, äpple/kanel var lättast att äta men kanske lite för "sockrig" för min smak. Banan med chokladöverdrag var god men marginiellt svårare att få i sig. Sist men inte minst smaken Cookie som var smarrig men lite torr, fungerade bäst att äta innan.


Energy gel

Geler med rejält med energi för att orka sita biten. Glider ner bra med lite "eftersköljning". Bra med skruvkork på förpackningen så man kan fördela de tre doser som förpackningen innehåller.
Av smakerna citrusfrukter, apelsin och passionfrukt/hallon var den sistnämda favoriten.

Maxim har många flera produkter i sitt sortiment och nu även en del färdigblandade drycker samt en serie för kvinnor. Kolla in det och ovantstående produlter på deras hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar