fredag 16 januari 2015

Test av Kalas cykelkläder

Superlätta kläder för supervarma dagar.
Detta är Kalas nya set som kommer finnas till försäljning från och med november men har redan nu hårdkörts av svenska landslaget i både mtb och landsväg.
Dom användes under EM i Israel och även nu senast på landsvägs VM i Australien.

Lätta

Att dom är framtagna för heta dagar märks direkt vid första anblick med sitt nättyg på delar av ryggen och övrigt tunna tyg.
Redan innan jag läste teknikdelen för kläderna märkte jag att dom kändes lätta och jämnförde snabbt vikterna med ett par äldre Kalaskläder, ca 50 gram i skillnad, kanske inte märkbart så mycket för för den mindre vikten som för det ökade ventilationsförmågan.

Nättyg på ryggen transporterar snabbt bort värmen.


Jag fick hem provkläderna när värmen försvunnit från Sverige, så för att testa hur bra dom fungerar i högre temperaturer begav jag mig utomlands.
Flera pass avverkades i 30 gradig värme med mycket bra resultat. Man tänkte inte på dom och var dom inte kvävande som visa riktigt tighta set kan vara.
Att man dessutom har dragkedja som går nästan hela vägen ner försämrar inte saken direkt.

Superb passform.

Passformen vid första provtagningen är väldigt bra och t.o.m sambon kommenterar att dom sitter tightare ovanför rumpan samt tycker design på kläderna är snygga, och det händer inte ofta.
Passen utomlands skedde inte på cykeln utan med löparskorna på och efter flertalet timmar satt dom på samma sätt som när jag började. Detta kan man tacka det nya silikonkanterna på både byxa och tröja som såg till att hålla dom på plats.
Hade även med mig en vattenflaska i bakfickorna som satt still väldigt bra.
För klubbar och lag med högre ambitioner än mig finns även en ficka för radiokommunikation, riktigt proffsiga kläder med andra ord.


Tröja

Byxa


Priset kommer enl. Kalas ligga på ungefär 650.- för tröjan och 750.- för byxan, men priset är mycket beronde på antal man beställer.


Bra:

Passformen
Väl ventilerade
Priset

Mindre bra:

I och med det tunna tyget kanske inte slitstyrkan är den högsta.
Kanske lite små fickor.


Sammanfattning:

Vill man ha ett set som är riktig tighta och ventilerade för varma dagar ska man välja dessa. Att man dessutom kan få dom i egen design (mot tillägg) gör inte saken sämre.
Vill man ha slitstarka höst/vår kläder kanske man ska snegla på något annat ur Kalas sortiment.

Kolla även in Kalas övriga sortiment här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar