måndag 12 januari 2015

Test av Inov-8 Trailroc 255.

 
 
Efter att skorna inhandlades i somras har dom fått smaka på en del skog och terräng och upplevelsen mot de "vanliga" löparskorna är väldigt annorlunda.

Trailroc 255 har ett ganska litet häl/tå drop på 6 mm och är man inte van att springa med det kommer träningsvärken i hälsenor och vaderna som ett brev på posten. Korta pass i början för att vänja sig är att rekommendera men t.om efter flertalet pass är inte jag där riktigt än.

Skorna har även mindre dämpning än vad man som "amatör" är van vid vilket också kan vara lite ovant samt att löpkänslan är bättre (läs: inte lika stabila). 

Passformen är hyfsad (iaf på mig) men i framfoten är det lite slappt då jag har ganska smala fötter.

Tåskyddet är inte att en tjockare modell utan endast lite extra material över meshstyget under vilket gör att man ibland kan få lite smällar på tårna.

Som namnet antyder så är det en trailsko och greppet på sulan är mycket bra och klarar det mesta förutom när det är riktigt lerigt är blöta rötter. 
Sulan har tre olika gummiblandningar som syns tydligt uppdelat och som har olika hårdhet för bästa grepp och slitage mm.

Priset börjar runt 1100.- på utländska sidor och lite mer här hemma. 

Sammanfattning:


Hyfsat pris för en bra sko men för egen smak skulle jag nog titta en gång till på Salomon´s sortiment igen som verkar vara lite rejälare, tyvärr är dom dock tyngre.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar