fredag 16 januari 2015

Test av GripGrab cykelhandskar

Testet med handskar från Grip Grab är klart och dom har visat både för och nackdelar. Många snabba cyklister använder deras handskar, så att de duger att vinna med är redan bevisat. Talkofbike.com har testat tre populära modeller för att se om de duger på lite lägre nivå också.


Först ut är korta World Cup som har gelinlägg som kändes som stora klumpar på händerna innan man satt sig på cykeln. Väl där försvann den känslan och jag uppskattade den extra vibrationsdämpning som de erbjöd. Gillar även hämporna mellan fingarna man kan ta hjälp av när man drar av sig handskarna.

World Cup
Långa mtbhandskara SuperGel XC har lite tjockare material än Racing och med samma slags gelinlägg som World Cup samt kardborrspänne vid handlederna.
De här modellen gillade jag framförallt vid lite kyligare vårpass då de värmde lite mer än de andra, detta utan att vara tjocka höst/vår handskar. Kändes också lite mer skyddande för händerna.
Dock var passformen inte helt ok då de kan glida runt lite på händerna framförallt efter längre tids skogskörning.
SuperGel XC har Grip Grab´s Never Loose Your Grip tryck i gummiliknande text på bromsfingrarnas fingertoppar, detta för se till att man alltid får ett bra grepp på bromshandtaget. Detta fungerar mycket bra, hur länge texten sitter kvar vet jag inte men något slitage syns inte än efter testperioden.

SuperGel XC
De tunnaste handskarna i testet är Racing som är helt utan gel samt saknar möjlighet att spänna fast dom. Trodde dom inte skulle sitta fast så bra och såg lite korta ut vid första anblick. Passformen på dessa var överraskande bra och att de just var så tunna gjorde kontakten med cykeln superb. Även Racing har Never loose Your Grip texten på fingertopparna. Efter timtal i skogen satt de fortfarande som om jag precis dragit på mig dom. Kort o gott mina nya favorithandskar samt testvinnare.

RacingNågot som alla tre modeller hade var de irriterande lapparna i handskarna med tvättråd mm. Förstår att de måste vara där men störande då de är ganska stora.
Jag klippte bort mina ganska omgående och problemet var löst. Tvättråden kan man ju spara någon annanstans om man vill det.


Cirka priser:


World Cup: 400.-

SuperGel XC: 350.-

Racing: 300.-


För fler modeller och priser, kolla in Grip Grab´s hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar