måndag 19 januari 2015

Test Ass-Savers


 
Det senaste året har det dykt upp bilder på flertalet proffs som har en svensk AssSavers monterad under sadeln för att undkomma skit och väta på ryggslut/rumpan. Smart design, 100% återvinningsbar samt flertalet färger för rätt matchning till sin egna cykel gör ännu bättre.
Att den fyller sin funktion är nog redan fastsällt men som vanligt kommer den testats här med.
 
Vanligtvis brukar testprodukterna få uthärda en del skit och dåligt väder men i det här fallet är det enda den kommer fått känna på. 
 
Priset på ca 8 euro kändes vid första tanke lite dyrt för en bit plast men då kan man ju försöka knåpa ihop något snyggare och bättre själv och se om man lyckas.
 

 
                  
 
 
                               
Denna vinter har bjudit på bra testförhållanden för Ass-Savers med blandat snö och regn med leriga skogar som gjort sitt för att man ska uppskatta sommarcyklingen mer, men vi tar det dock från början först.

                  

      
 
 

Monteringen är väldigt enkel, tryck ihop den lite, skjut in den tills vingarna/ursågningarna är vid sadelrälsen och släpp upp den, klart.
Satt som berget på de sadlar vi testade, Selle Italia SLR XC Flow samt Flite. Verkar fungera på de flesta sadlar men undantag finns alltid, tex Selle Italia´s Monolink system ställer nog till problem.

I riktiga grisiga och stökiga partier kollade man gärna bak så den inte hade lossnat men den satt kvar tom vid en osmidig benöverföring som tog emot så ofrivillig demontering var det minsta man behövde oroa sig för.

Hur stor skillnad kan den lilla plastbiten göra då?

Nu har vi inte pendlat med dom för att mest undvika att bli lite skitig utan det har varit mestadels blött vinter/höstväder och att slippa få ett nedkylt ryggslut och rumpa och det har den lyckats bra med.

             


Sammanfattning:

Att det är som att sätta på skärmar med långa kompislappar är det såklart inte men en perfekt (och snabb) lösning för att undvika obehag när solskenscyklisterna stannar inne. 

Mer info och köpställen hittar ni här       

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar