torsdag 15 januari 2015

Segerintervju med Michael Stevenson svensk mästare 2010

Grattis vinsten, hur känns det?

- Tack tack, det känns helt fantastiskt!

Berätta om loppet?

- Det gick som väntat en morgongrupp redan ute på första varvet, men det blev bara tre stycken i den så klungan hade råd att köra ganska lugnt och ändå ha kontroll. När avståndet hade växt till ca 3 minuter satte vi i Örebrocyklisterna upp två man tillsammans med några andra för att börja köra in lite och redan i början av fjärde varvet var fältet samlat igen. Det gick fort varje varv i backen men klungan samlade sig ganska snabbt ute på stora vägen mot Mora. Jag orkade hålla mig kall fram till fjärde gången i backen, då ville jag sträcka ut fältet över krönet men det slutade med att jag satt en bit före klungan och det var fortsatt ganska samlat. Samma visa var det även på varv fem, men det var lite attackcykling på slätpartiet som slet lite. Inför sjätte och sista gången i Gesundabacken insåg jag tilsammans med alla andra som satt med bra ben att loppet började ta slut och det var dags att agera. Det gick iväg en grupp inför backen men de fick inte mer än 15 sekunder och de flesta blev snabbt inkörda när Gustav tryckte till uppför. Efter Larsson så tog Kessiakoff över taktpinnen ett tag och med 600 m kvar till toppen gick jag fram och körde det jag orkade. Det slutade med att vi var 8 st på toppen och vi fick direkt bra samarbete i gruppen och kunde hålla lucka ner till fältet. Ute på stora vägen ökade avståndet och jag insåg att det skulle stå mellan oss 8. Med ett par riktigt vassa spurtare i gruppen så kände jag att det var läge att gå ifrån, vilket jag sa i en snabb ordväxling med Gustav med ca 6km kvar. När vi satt längst bak i gruppen attackerade jag, men dock utan gustav på hjul. För ett tag blev jag osäker men efter ett par hundra meter kommer även han ifrån gruppen. Vi kör max och lyckas efter ett tag öka avståndet till 15 s, och sedan fortsätter det att växa! Med två km börjar jag känna guldsmaken komma och fokuserar på en spurt. Även om Gustav är stark som en oxe så är han inte så vass i spurten. In på upploppet satsar han max i kurvan och får några meter, men jag är ganska snabbt tillbaka bakom och med 150 kvar öppnar jag spurten som gav mig guldet!

Du berättade tidigare att du hade velat ha med skeerbackarna som på vanliga solleröloppet, blev gesundabacken mer utslagsgivande än vad du trodde?

- Nja det är väl så att de flesta backar blir utslagsgivande efter 4 timmar i sadeln, men jag säger fortfarande att skeer skulle passa mig bättre, speciellt med de benen jag hade för dagen!

Du har haft en väldigt bra säsong hittills detta år, pro continental eller protour nästa år?

- Självklart hoppas jag det, och med ett toppresultat som detta i kombination med tidigare resultat så ska det inte va en omöjlighet.

Hur ser resten av säsongen ut nu?

- Nu blir det vila och ett par kvällar med guldfest, men om en vecka börjar träningen och 25e? juli kör tävlingarna igång igen. Första loppet i mästartröjan blir Kreiz Breizh, en 2.2 i Frankrike som jag faktiskt inte kört tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar