söndag 4 januari 2015

Kistaloppet 2014.


 
 
Igår den 30:e augusti anordnades Kistaloppet för femte gången. Det bjöds på fint väder och en stor publik utmed den 10 km långa banan och nedan är en liten sammanfattning av loppet.
 
Utlämning av nummerlappar mm var belagt till Kista Science Tower vilket fungerade smidigt och precis utanför gick starten och här bjöds det även på musikunderhållning på torget.
 
Loppet flyttades fram en kvart när det var 25 min kvar pga problem med pendeltågstrafiken vilket de (få?) på tågen förmodligen var tacksamma för men kanske blev lite konstigt för de som påbörjat sin uppvärmning.
Vid starten var det ingen seeding eller tidsindelning vilket ledde till att sub 35 löpare blandades med sub 50-55 löpare vilket kanske inte va optimalt.
 
Några minuter efter starten sprang man igenom Kista galleria med mycket publik i flera rader som hejade friskt vilket var uppskattat. Efter gallerian sprang man ut genom höghusen innan man kommer ut mot Järvafältet och Skälby gård där det återigen samlats väldigt mycket publik.
Kilometermarkeringarna var svåra att upptäcka (eller saknades?) och även skyltarna för lagning
syntes dåligt eller saknades. Banan i övrigt var väldigt bra uppmärkt och det fanns ingen tvekan vart man skulle. Bansträckningen är lite knixig med många kurvor och en del små motlut vilket gjorde banan lite tuffare än vad man trodde från början. Rolig var den dock och blandningen mellan höghus, lantmiljö och galleria var speciell.
Farthållare utmärkta med fastknutna ballonger på kroppen fanns för sub 40, dessa var dock lite för heta på gröten då den första av de två gick i mål under 39,10 och den andra på ca 39,25 vilket är lite väl snabbt. 
 
Efter målgång delades det ut medaljer samt påsar/väskor som man kunde fylla med lite olika saker och var man bland första 100 under 40 minuter fick man även löparjacka från New Balance, mycket roligt och uppskattat inslag.
 
Sammanfattning:
Roligt lopp med stor publik som känns påkostat, med små förbättringar med bättre skyltning blir det ett toppenlopp. 
 

 
 
 
 
Stor, tung och rejält påkostad medalj.Skön jacka för de första 100 under 40 min. De första 25 damerna under 45 fick också en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar