tisdag 20 januari 2015

Intervju med Vanessa Asell Tsuruga, PR-ansvarig Asics.

                        


 

Hej Vanessa,  året 2015 har precis startat, vad har vi att se framemot för produkter från er?
Det blir också roligt att visa vår nya ASICS Stockholm Marathon kollektion som är speciellt framtagen till marathon den 30 maj!

Senaste årens minimalistiska skotrend verkar börjar vända och nu ser vi fler märken med allt mer dämpade skor, hur ser ASICS på det och vad ser ni för andra trender just nu?


Jag tror på en ännu mer varierad löpning där konsumenten använder olika skor till olika syften och underlag. Det ligger rätt i vårt Mix Up Your Run tänk där vi vill informera om och inspirera till en varierad löpträning med nyckelord som Run Long, Run Tough, Run Fast och Run Natural. Genom dem visar vi att skor bör vara olika för hur och var man vill springa. Vad är syftet med dagens pass? Är det ett långpass på asfalt och vägar eller ute i skog och natur? Då är en mer dämpad sko respektive en trailsko bra alternativ. Är det däremot ett snabbt pass så passar en lättviktsko bättre. Vill man ha mer markkänsla där foten jobbar mer är en Natural sko ett passande alternativ.


 

"Alla" springer just verkar det som, kan löpningen bli större i Sverige tror du?Jag tror absolut det fortfarande finns rum för löpningen och att "alla" ännu inte springer! Så det finns fortfarande fler att ta ifrån. Det blir fler och fler lopp att springa och mer spontanträffar där grupper springer tillsammans. Jag tror på mer och mer variation på både löpningen som träning och hur loppen utvecklas. Jag tror att det kommer mer flash mobs, som när Team Nordmark körde  Team Nordmark Täby Halvmarathon utan arrangör och tävlingsledning och med bara 4 dagars förberedelse. Vi träffades hemma hos Micke Nordmark, där starten gick, och så sprang ett gäng på 30 pers tillsammans en halvmara som Micke had tänkt ut kvällen innan. Vi stannade till vid en affär på vägen där en av löparna hade förberett med dricka och nötter. Ungefär vid 12Km stod min son och en kompis med en Heja Vanessa banderoll och bananer. Målet var hemma hos Micke. Underbar dag.

Du är själv inbiten löpare, hur viktigt är det för ditt arbete på Asics?


Jätteviktigt! Det lustiga med löpning är att det både tar en in i arbetet och bort från det. Man börjar
löprundan med en tanke, ett problem, kanske en presentation man ska hålla som man går och är nervös inför. Under löpningen har jag flera gånger satt ihop hur jag ska lägga upp det, hur jag ska
prata. Tar det stycke för stycke och lägger på under löpningens gång. Hörde att någon uttryckte det som att man blir ett stuprör för tankar. Precis så upplever jag att det är: man löser problem och känner sig lugn i kropp och själ efter ett pass. Löpning och dagboksskrivning är det som håller mig i schack!


Vad föredrar du, väg eller skog?Än så länge är det väg men jag hoppas kunna säga skog nästa gång du frågar! Upplevelsen att vara på UltraVasan - speciellt för mig som älskar Dalarna! - var helt magisk. Det var trollskt. Ett mål är att göra UltraVasan 90 men det får nog vänta åtminstone till 2016.


 

På tal om lopp så är ju ni huvudsponsor till bland annat ASICS Stockholm Marathon, kommer ni utöka er sponsring med fler arrangemang 2015?Vi är med på Premiärmilen, ASICS Stockholm Marathon, Stockholm Ultra och UltraVasan så vi håller oss till det vi körde förra året och som vi vet fungerade bra. Det är roligt att jobba långsiktigt med proffsiga partners - då har man tid på sig att förbättra loppen varje år!


 

Avslutningsvis, vem gissar du som slutsegrare på ASM?


 
Isabellah Andersson!

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar