fredag 16 januari 2015

Intervju med Stefan Olgarsson, Team Mumien

Obs! cyklisten på bilden är inte Stefan.

Ni har värvat friskt senaste tiden, hur kommer det sig?

Egentligen så började det med att vi ville bygga ett seniorlag som kan agera som ett elitlag men i seniorklungan. Då var min tanke att det är bättre att ha få dedikerade cyklister som dyker upp på mycket tävlingar och så är vi ett starkt "kärngäng" som kan påverka resultaten. Tyvärr så räckte inte fyra cyklister till eftersom det nästan alltid är någon som är sjuk eller har en inbjudan till bröllop eller barndop på sommaren (vi verkar vara i den åldern....) Så till 2011 bestämde vi oss för att utöka med två cyklister varav en skulle vara tempostark så att vi kan få till en dimension till i vårt tävlande. Att vi kan köra för en person i sammandraget på två och tre dagars tävlingarna. Detta tror jag kommer bidra starkt till lagkänslan.


Sen var det Beata Sandström som var enda tjejen 2010. Det fanns liksom inget intressant alternativ för henne eftersom Svensk damcykling bestod av Svanesund bara. Så vi beslöt oss för att höra med andra damcyklister om dom ville komma och köra med oss istället. Sen födde det ena det andra. När vi fick Martina och vi satt ner och diskuterade så blev det naturligt att vi behövde en eller kanske två cyklister till.

Vem vet vi kanske har någon mer spännande person/cyklist på väg in i laget.
Avslutningsvis kan jag säga att vi är väldigt nöjda med årets kap.

Vilken cyklist av dessa tycker du är mest spännande?

Svårt att säga. Men Joakim Karlsson som bara är 24 år och precis har börjat cykla har ju utvecklingspotential. Han kommer vi nog tyvärr inte få njuta av i all framtid dock även om jag som teamchef lägger ner mycket energi på att folk skall ha det bra med oss. Joakim kommer säkert hamna i ett elitlag så småningom.

Josefine som är lite av ett oprövat kort med huvudsakligen MTB och junioruppdrag skall bli spännande att följa. Martina har ju redan visat vart skåpet skall stå. Men jag tror mycket på Beata och det säger jag inte bara för husfridens skull.

Har ni större planer för 2012-2013?

Nej det kan jag inte säga, mer än att om tjejsatsningen går bra så kan vi tänka oss att utveckla den. I egenskap av namnsponsor så har jag ju insett hur mycket större intresse det finns för damer än introverta herr elitcyklister.

Kommer tjejerna köra något med er gubbar?

Det är väl lite hemligt....

Vad har ni för målsättning med respektive lag?

Herrlaget har som målsättning att vinna eller ta pallplatser på allt vi kör. Komma bra på U6 där vi skall ha ett lag med. Kunna sitta med på SM på Sollerön med en eller flera cyklister. Samt att försöka få med så många som möjligt till Mallorcatävlingarna för veteraner i oktober för att bara ha det trevligt och roligt. När det gäller damerna så är prio nummer ett att tjejerna skall få landslagsuppdrag och att dom skall få möjlighet att komma utomlands och visa upp sig inför utländska sportdirektörer. Man kan väl säga att vi har en väldigt osjälvisk inställning till damerna.

Vad kommer du själv ha för roll i laget?

Jag kommer vara hjälpryttare och teamchef i ett om det nu går att kombinera. För tjejerna kommer jag att vara allt i allo och hänga med utomlands.

Massörer, mekaniker, något ni kommer ha?

Nej, ingen extrapersonal i det här läget. Den ekonomin har vi inte.

Vilka sponsorer kommer ni att ha nästa år?

Spiuk går in som sponsor, Mumien AB är ju namnsponsor till hela laget och sen kommer In bocca al lupo som är ett nystartat varumärke vara med på ett hörn tillsammans med 1639.it som arbetar med Italiensk livsstil och matresor. Sen är det ju så klart Revolver racing, göteborgsföretaget med dom grymmaste kolfiberfälgarna.

Ni är ju kända för att se bra ut klädesmässigt, blir det ny design till 2011?

Ja, den blir lite förändrad till nästa år. Men det är minimala förändringar. Den största förändringen är att vi byter till en ny leverantör som gör så snygga kläder att vi i princip skulle kunna åkt runt med dom helt ofärgade och ändå se bra ut... Sen kanske vi kommer få se en och annan herrcyklist i rosa med.

Blir det något läger i vinter?

Ja, det blir Italien för några av oss i januari och sen blir det klassiska Mallis i mars där vi siktar på att kunna ha ett eget hus för laget. Laga mat tillsammans, putsa cyklarna på utsidan och spöa CK Master i träningstävlingar på dagarna.

När blir första racet?

Förhoppningsvis på Mallora i början av april. Annars Östgötaloppet.

Ni kommer ju anordna en egen tävling redan nästa år, berätta mer?

Jag älskar GP. Så det kändes helt naturligt att ansöka om ett GP lopp i centrala Göteborg. Om allt går som det skall så hoppas vi som team kunna anordna en av Sveriges hårdaste GP lopp med 10.000 kronor i prispengar den 5 juni 2011. Jag kan väl säga så mycket som att det kommer bli kurvigt.

Tackar dig för dina svar och önskar laget lycka till inför 2011.

Tack själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar