fredag 16 januari 2015

Intervju med Roger Persson

     

Hej Roger, i veckan har det gått ut uppgifter om att du ska göra comeback, berätta!
Jag har hittat tillbaka till Mountainbiken och upptäckt hur roligt det är att cykla Igen. Körde Cykelvasan i år och efter den tänkte jag att man kanske skulle träna lite mer inför nästa år.  När det sedan fanns en möjlighet till lån av cykel hos Crescent och möjlighet att få testa grejer i utvecklingssyfte, var det inte mycket att fundera på. Just nu tränar jag så mycket det finns utrymme till.  Familjesituationen är en annan än för tio år sedan så det blir spännande och se hur långt träningen kommer räcka.
Du var känd för din bländande teknik, sitter den i än? 
Jag har alltid gillat när det är tekniska banor och så är det väl fortfarande. Tekniken sitter mestadels kvar men man kanske tvekar och ifrågasätter sig själv oftare nu. Förr var det mer rakt på som gällde.
Vi som varit med ett tag kommer kanske ihåg SM i Falun där du punkterade i slutet och körde 1,5 varv utan framdäck, vad minns du själv av det loppet?
SM:et i Falun skulle ju bli en triumf med dubbelseger hade jag planerat. Och efter seger på tempot och ledning inför sista varvet såg allting bra ut. Då hände det som inte får hända, punka!! Jag bytte slang och när luften skulle i så var det stopp. I adaptern mellan patron och ventil hade ludd ifrån fickan hade letat sig in. Så det gick inte att få någon luft. Det blev ett jobbigt sista varv, bryta har inte riktigt varit min grej. Visst var det surt att inte kunna få vinna en dubbel men nu i efterhand så är det just Falun alla minns. Ljudet av fälgen i skogen måste ha satt sina spår i folks minne.
Du la av 2002 och det har hänt en del utrustningsmässigt, har du koll och hur ser ditt nya "vapen" ut?
Jag har kvar den sista cykeln sedan -02 och det har ju hänt lite.... Just nu åker jag på en Crescent Ultima 27,5.En cykel som hittills imponerar stort, styv ram med riktigt skön åkställning. Just cykeln kommer säkert att variera under året eftersom det ingår i konceptet att testa.Jag tror att just 27,5an kommer passa på xc loppen samma som 29an passar bäst längre åkare och långlopp/ mindre tekniska banor.
Så när är första gången vi får se dig på startlinjen nästa år?
Min tävlings debut blir väl på något lokalt race till vårkanten. Jag har inte funderat så långt ännu, först ska vintern betas av!

Talkofbike.com tackar dig för din tid och önskar dig lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar