fredag 16 januari 2015

Intervju med Per Kumlin

Självklart klär Per upp sig när han ska ut med fincykeln.


Fullständigt namn: Per Anders Kumlin
Smeknamn: Atlas
Årgång: 1976
In form weight: 79
Lyssnar på:Det mesta men mest Trance som Armin van Buuren och Farry Corsten
Favoritfilm: Allt med lite action och humor, har nog Hangover och The Other guys som favorit just nu.
Pannkaka eller hamburgare: Tror jag säger pannkaka på den.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Är uppväxt i Farsta och är i första hand utbildad till bilmekaniker. Men något hände på vägen och jag gick ett år som PC samordnare och jobbar nu som sytemutvecklare på Qbranch.
Jag har väl alltid tyckt att det är kul att träna. Började med simmning när jag gick i lågstadiet och tävlade i det ganska flitigt till högstadiet. Blev ett par år med Ju-Jitsu vid högstadiet och höll även på med segling och surfning.
Var på väg att köpa surfingbräda men då jag bode hemma hos föräldrarna i en lägenhet så hade vi inte någon plats för bräda och segel. Blev en MTB istället och där började väl min framfart i skogen.
Tror det var 92 jag körde min riktigt första tävling (Spårvägens MTBfesivalen). Sen har jag inte kunnat sluta, det är ju så kul att köra runt i skogen.

Du har bytt team i år till Cykloteket Racing Team, vad betyder det för dig?

Det betyder mycket. De är Sveriges största team och är väldigt proffesionella. Ska bli en ära att få köra för dem. Det är ett riktigt roligt gäng att köra för och det är alltid en bra stämning på de träffar som jag har varit med på. Det betyder mycket att ha ett glatt och motiverat gäng runt sig.
De har en stor buss som vi kan åka med så det blir lättare att ta sig till tävlingar och sevice/support på tävlingar underlättar mycket då det blir mer tid att koncentrera sig på att tävla.

Tjatat dig till en plats eller blev du tillfrågad?

Faktiskt både och. Fick en förfrågan under hösten men var inte riktigt säker hur jag skulle göra då jag fått bra hjälp av MTBShoppen som jag körde för förra året och ville inte svika dem.
Men sen las det teamet ner och då frågade jag om de fortfarande hade en plats kvar och de var snälla och tog med mig och det tackar jag Michele på Cyklotecket Racing Team så mycket för.

Vad kommer du köra på för hojar i år?

Det blir en Scott Spark RC som MTB med DT XRC 1250 Carbon hjul och DT XRC 100 Carbon gaffel och SRAM XX komponenter.
På landsväg blir det en Scott Addict R15 med DT RRC 445 Tubular 46 hjul och SRAM RED komponenter. Senare till hösten blir det en Scott CX också förhoppningsviss. Kan inte klaga på matrialet i alla fall.
Tränar du något ihop med övriga teammedlemar?

Tyvärr inte så mycket som jag skulle vilja, De flesta är på träningsläger och jag har haft lite svårt att komma iväg nu när jag har fått Oskar. Men det händer ibland.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig under vintern?

Det har blivit ganska mycket trainer och skidor i vinter. en vanlig vecka kan se ut så här
Måndag: Vila
Tisdag 4x4min TC
Onsdag: Skidor 2varv hårt på Ågesta 6km spår.
Torsdag: Pendling till jobbet med 5 backintervaller på hemvägen.
Fredag: Styrka 1timme.
Lördag: ett längre skidpass på 2-2½h med 2st 10min intervaller
Söndag: Distans 3 timmar.

Vad har du för svagheter du jobbar på?

Jag är för tung så jag har lite problem att komma upp för backarna:-) Försöker gå ner i vikt lite.

Du har nyligen blivit pappa också har träningen ändrats efter det?

Ja de där långa 5-6 timmars distanspassen har försvunnit helt. Jag har väl fått runt 2 pass på 4timmar det här året. Har blivit mycket mer TC i år då det är effektivare och tar mindre tid.
Det är ju bara att dra på sig brallorna och sätta sig och trampa, man slipper dra på sig alla lager vinterkläder och mek/tvätt av cykel som behövs när man kör runt i saltslasket ute.

Vilka lopp kommer du koncentrera dig extra mycket på i år?

Det blir Långloppscupen i första hand sen ska jag försöka hinna med Kalas XC cupen också. Bli SM i långlopp, XC och förhoppningsiss landsväg också.

Tempo på SM har tagits bort och ersatts av XCE, något som passar dig?
Jag tror det. Jag har aldrig gillat tempo så det var ganska skönt att det försvann. Har varit ganska startsnabb förrut också så förhoppningsviss ska XCE passa mig.

Vad tror om utvecklingen för mtb, är den på G nu med flera tävlande eller på väg in i en ännu djupare svacka?

Jag hoppas det är på väg upp igen. När jag kollat runt på bloggar så är det många som sitter och nöter på sina Monarker och verkar trycka watt som bara den. Och det är många som samlas till roliga HappyMTB rides. Jag hoppas bara att alla de kommer ut och testar krafterna på alla roliga tävlingar som finns här i Sverige också.
Många verkar tycka att tävlingarna är alldeles för otekniska och hänvisar då till Långloppen. Men det finns ju faktiskt Kalas XC cup och även så enkla tävlingar som Keps Cup som dessutom är gratis att ställa upp i och Västgötacupen för att nämna några.
Om de som vill ha lite teknik skulle hitta till de tävlingarna skulle de nog upptäcka hur roligt det är att köra.

På landsvägssidan är det stora klasser och nu finns även seniorcup för oss äldre, kommer du köra några race på vägen också?

Ja förhoppningsvis ska jag hinna med några. Vet inte riktigt vilka det blir i nuläget. Jag kommer ju att ha en Scott Addict R15 och den vill jag ju få rasta av på någon tävling också.

Avslutningsvis, vem tror du vinner H30 (mtb) cupen år?

Jag så klart:-) Det är ett ganska stort getingbo i H30 klassen med många som kan vara snabba.
Ola Hellström är ju alltid farlig sen har vi Kolmårdenkillarna med Johan Axelsson i spetsen som kör snabbt och Mjölbykillarna ska man heller inte glömma där Andreas Sommarström är riktigt vass.

Riktigt vass blir nog Per med, ser hur säsongen artar sig på hans blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar