torsdag 15 januari 2015

Intervju med Lassi Karonen inför SM


Hur fick du idén till att ställa upp på SM?

Idén började ta form förra året. Jag började prata cykel med en läkare jag har kontakt med, Klas Östberg, och så var jag med på Brudpigas KM och cyklade tempot på vanliga racern. Jag kände nog att tempo var mer min grej än linjelopp, att bara köra själv så fort som möjligt utan rävspel och kroppskontakt. Jag hade nog först tänkt att cykla motionsklass men så såg jag att SM skulle vara på Sollerön som nästan är som hemma för mig och dessutom runt midsommar då jag helst vill vara i Dalarna så då passade det bra.

Målsättning?

Att inte göra bort mig :-) Om jag kan komma in på topp 20 skulle jag vara supernöjd men realistiskt kanske är pl.30-35.

Hur mycket cykelerfarenhet har du sedan tidigare?

Inte så mycket. Har cyklat Vättern och som jag nämnde tidigare Brudpigas KM. Cyklar en del själv som del av min träning.

Tror du att cykelträningen kan hjälpa dig bli en bättre roddare?

Det är jag övertygad om. Som roddare använder jag mycket ben och cykelträningen ger bra uthållighet i benen. Jag tror att det är väldigt bra volymträning för mig som roddare.

Hur mycket cykeltränar du?

Några gånger i veckan sitter jag på cykel.

Totaltid per vecka cykel samt roddträning?

Ca. 3-4 timmar cykel och 9-11 timmar rodd, resten (ca 4-6 timmar) styrketräning och lite annat. Beroendes lite på typ av träningsvecka o.s.v. Det har blivit lite mer cykel nu med tanke på SM.

Någon speciell uppladdning inför SM?

Jag har kört några pass med intervaller på racern och provat tempocykeln lite. Jag fick den ganska nyligen. Den som väntar på något gott...

Kollat in bansträckningen?

Jag har kollat banan på nätet. Jag har ju åkt där mycket med både bil och cykel men inte tänkt på det i detalj så jag får nog köra den en sväng innan start.

Tävlat något än?

Jag körde ett SMACK-tempo över 15 km onsdagen den 9:e juni, och det kändes bra.

Har du någon koll på dina konkurenter?

Jag har lite koll men inte mycket. Jag lyckades övertala Daniel Tynell att åka så det blir en liten intern fight där. Jag vet att han är duktig cyklist så det blir en hård nöt. Sen vet jag ju att vi har världsstjärnor i cykel som tex. Gustav Larsson och Thomas Lövkvist. Jag försöker hålla lite koll och spana in motståndet.

Har du några cykelsponsorer?

Jag har ett nära samarbete med Monark Exercise AB i Vansbro. De förser mig med cykelmateriel, både ergometer, racer och nu tempocykeln.

Har du någon koll på vad det är för prylar på Bianchi´n?

Jag har koll på vad det är för prylar men jag visste inte hur mycket saker och ting kostar innan några berättade det för mig. Jag kan säga att jag är väldigt tacksam för att jag har mitt samarbete med Monark Exercise.

Tror du att du kommer fortsätta cykla efter SM?

Det kommer jag att göra. Det här är bara början. Jag har blivit mer och mer biten av cykelsporten så jag kommer dyka upp fler gånger när det passar in i mitt övriga schema.

Roddtävlingarna i år, hur har det gått?

Jag blev femma på första Världscup-tävlingen i Bled i Slovenien och sitter i skrivande stund i München och laddar för årets andra VC. En perfekt uppladdning inför SM :-)

Hur det går för Lassi vet vi snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar