fredag 16 januari 2015

Intervju med Jimmy Rönn

Årets mest överraskade värvning tycker jag, vad säger du själv?

Ja det var nog en och annan som fick sig en funderare!

Varför tror du att du fått chansen i CykelCity?

Att jag fått chansen är nog detsamma som vad jag kan tillföra laget skulle jag tro. Tanken är väl att jag ska ta ett steg till i mitt tempoåkande och därmed också bidra med lite allmän styrka. Men annars är det som laget skrev i vår realease; jag även bidra till att skapa lite mer balans och god laganda.

Hur mycket har du kört utomlands innan?

Det enda jag kört utomlands är när jag körde Fyn-runt 2009 med CC.

Har du satt några mål för 2011?

En linje seger skulle sitta fint men annars kommer jag även att satsa det som går för årets SM-tempo.

Har du några förhoppningar att gå vidare ytterligare ett steg eller tar du ett år i taget?

Det har varit ett år i taget nu sen jag började testa landsvägscykling med Mck´s seniorlag 2007, och med tillökningen i familjen så får det fortsätta så.

Du blir 32 under året, rätt så sent att ta klivet till ett kontinentallag, fördelar/nackdelar med det?

Självklart finns det nog en heldel fördelar med att vara yngre men ingen idé att hänga upp sig på det, för yngre blir jag visst inte. Men en fördel med åldern kan helt klart vara att man hunnit skaffa sig erfarenheter som man kanske inte har som 20åring.

Du har familj också, var det ett tufft beslut att skriva på?

Familien var det enda som gjorde att jag behövde en funderare innan jag tackade ja till denna satsning. Kommer helt klart att bli tufft ibland, men även väldigt roligt. Utan en väldigt förstående fru så hade det aldrig varit möjligt.

Lagt om vintertränining inför denna säsong?

Nej den är nästa identisk med förra året, mer kvalitet på samma tid dock. Skillnaden blir nu på vintern/våren då vi i CC är iväg på 2 st 2 veckors läger(skriver just nu från Gran Canaria). Sen kommer säsongen att starta tidigare så vår schemat blir lite annorlunda.

CykelCity tar ju hjälp att herr Reck med träningsupplägg, har du haft sådan hjälp innan?

Jag och Reck har sammarbetat ett par år nu och dessutom cyklat i hop fram tills i år, eller han kör ju också för CC(veteran) nu så det blir ingen skillnad utan han är bara en stor trygghet att ha med sig in i detta.

När drar säsongen igång på riktigt?
Mars/april, det är ej helt spikat ännu.

Slutligen önskar jag dig lycka till och hoppas få återkomma efter första pallplatsen.

Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar