torsdag 15 januari 2015

Intervju med Gustav "Gurra" Alm del 1.

Träffa mannen som arbetar i det tysta och som aldrig får stå på pallen trots åtskilliga vinster de senaste åren. Hans arbete fortsätter långt efter att cyklisterna gått i mål, möt pensionären som gör sin tredje säsong som heltidsmek. Möt Gurra G.

Fullständigt namn: Gustav L Alm
Ålder: 64
Bor: Bålsta
Mekar åt: Team CykelCity och lite åt Svenska Canyon
Har haft skägg sedan: 2002 den här vändan, har inte många år i mitt liv som skägglös. Är för lat för att raka mig.

Vad har du för bakgrund inom cykel?

Cyklade lite på en ärvd tävlingscykel som 13-14 åring, körde någon träningstävling och kom sist eller näst sist. Fick någon kris när jag närmade mig 30 och började tävlingscykla som förberedelse inför ett planerat Vasalopp, blev ingen skidåkning fortsättningsvis- fortsatte med cyklandet. Gick med i Upplands Vallby BoIF (RIP). Tävlade flitigt i YO (nuv H30) 1976-80.
Verkade som ungdomsledare, tränare, tävlingsledare och slutligen ordförande.
Gick SCF:s ledar-,tränar- och mekanikerutbildningar. Verkade som kommissarie under ca 10 år, tillhörde fö den första kullen kommissarier i Sverige. Svarade för service och reperationer av klubbens lånecyklar och det var här min mekarbana startade. Sonen Per började cykla. Startade AM Cykel&Sport med hjälp av Francesco Bostico som importerade Stella Veneta cyklar och Miche komponenter, “Frasse” sponsrade fö sonen Per under hans ungdomsår med fricyklar. Jag fortsatte att cykla som träning och var cyklande ledare på träningar och träningsläger. Per värvades till Djurgårdens IF Cykel 1987 och jag följde med på köpet så att säga. 1991 jobbade jag åt FN i Mellanöstern och kom ifrån cykelvärlden, mycket beroende på att Per valde att avsluta sin karriär. 2001 blev jag “lyxpensionär och soffpotatis” och hade levt ett ganska osunt liv i bikervärlden under ett antal år, så formen var i botten, verkligen i botten. Kom till insikt 2002 och dammade av min gamla Stella Veneta (som eg är en omlackad/ommärkt Bianchi) och började cykla igen. För att beskriva hur dålig form jag var i kan jag berätta att jag fick gå i de flesta backar, exempelvis tog det flera veckor innan jag orkade cykla uppför hela “motorvägsbacken” (en inte allt för tung backe). Bilade till Västerås för att kolla på cykeltävling och konstaterade att cyklarna så annorlunda ut, ramreglagen var borta och det var väldigt många drev där bak. Cyklisterna kände jag inte igen, däremot publiken som bestod av fd cyklister som hade sina barn på tävlingsbanan exempelvis Segersäll, Mikiver, Ahlstrand, Matsson, Nilsson, Österling mfl.
Beställde CykelCity´s katalog och började sätta mig in i den nya världen. Började kolla “marknaden” och beställde en Piton-ram och Campa Record-grupp. Körde Vättern 2003 på runt 10 timmar utan större ansträngning. Köpte en gammal Columbus Pinta-ram som jag byggde budget-tempocykel av, bla. med UFO-diskhjul, och körde lite i SMACK-serietävlingar 2004 och 2005.

Så här är vi vana att se Gurra...........men han har en mjukare sida också.Cyklar du något nu för tiden?

Jag skulle vilja cykla mera men mekandet tar tid. När teamet är på träningsläger kan det bli några pass per vecka, under ett etapplopp finns det ingen möjlighet. Åker några veckor vår och höst till Italien för att få lite sol och mil i benen. För övrigt försöker jag hålla igång med trainer på vintern och ute när jag har tid och möjlighet på sommaren.

Kommer du ställa upp i något lopp i år?

Ska försöka åka SMACK-serien när jag är hemma och som vanligt har jag målet att åka VSM tempo. KM tempo ska inte förglömmas och nu har jag några jag absolut måste ge pisk, nämner inga namn men………


Fortsättning följer........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar