fredag 16 januari 2015

Intervju med Fredrik "Fiffi" Almgren

Fredrik efter vinsten i Uppsala, upprepning i år?


Du liksom många andra "gubbar" lider av familj- och barnsyndromet som har kraftig inverkan på cykelkarriären, hur löser du det på bästa sätt?

Vi har löst det genom endlöst planerande, kompromissande och en trainer på vinden. Jag försöker också vara noggrann med att inte bli sjuk heller. Men det är ju lättare sagt än gjort när man har barn på dagis.

Vinterträningen nu kontra förra säsongen?

Vinterträningen är ganska så lik som förra året. Trainer, squash och styrketräning ibland. Dessutom har jag hittills kört hela tre distanspass redan. Förra året hann jag bara med ett på vintercykeln tror jag.

Hur många pallplatser blev det på kontot förra året?

Jag tror det blev fyra stycken. Jag vann ESDUU i Kårsta, Skandis GP, Sigtuna GP och kom trea på Luma GP. Det finns en tydlig trend här. Korta lopp det är min grej. Men så blir det väl när man inte har mängden i kroppen.

Du vann ju Skandis GP där undertecknad åkte av som en vante och bröt, en tävling du satsar extra på i år igen?

Ja, den tävlingen gillar jag och jag kommer försöka köra den. Den är kort, hård och skoningslös, dessutom ligger den nära Stockholm vilket passar mig och familjen bra.

Crescendo Velo fortsätter ju sin seniorcup i år, tänkt att köra några av deltävlingarna?

Ja, Östgötaloppet har jag planerat att köra. Sen får vi väl se. Hammarö är ju ett fantastsikt lopp, men kanske väl mycket för mig.

Du kanske kan ge en liten hint om hur man ställer av dig enklast?

Man lurar ut mig på ett långt lopp med massor med kantvind, så att det verkligen inte går att gömma sig.

Ryktet säger även att du har investerat i nytt material, vad består det av?

Jo, eftersom jag är veteran så är ju materialet viktigt Med en lätt och fin cykel så måste man ju träna extra för att inte bli pinnsamt avställd på en träning eller lokal tävling. Så på nåt vis höjer det väl moralen på träningen men det är väl det enda bra den gör. På veterannivå är det väl knappast materialet som sätter gränserna liksom. Mycket svart komposit är det i alla fall... exakt vad det är får ni se i april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar