tisdag 13 januari 2015

Intervju med Christofer Stevenson del 8.

Vad äter/dricker du helst under tävling?

Kör mestadels sportdryck, men gärna någon vatten emellan att skölja med.
Det äts mest kakor och gel, men överraskningar som smågodis i slungan ger många bonuspoäng tll massören! “Silverbullits” är också en favorit, vi hade en massör i Amore & Vita på 70+ som alltid specialbeställde små vita bullar från bageriet. Han snittade upp dessa och la i hemmagjord sylt eller inlagd frukt i dem. Det är kärlek det!
Har även lyckats beställa pizzaslices till sista etappen av någon “regntävling” av en annan kärleksfull massör. Annars är “Silverbullit!-favoriten: korvbröd, med banan och Nutella (helst “crisp” men den är nästan omöjlig att få tag på).

Vad har du för tankar och upplägg med kosten?

Fördelen med att vara elitidrottsman är att man kan äta det mesta. Inte sagt att man ska äta skräpmat för det, men så länge man inte baserar sin kost näringsfattig mat och håller den vikt man vill/behöver så gör det inget om det slinker ner lite pizza, sötsaker, hamburgare och sådant. Jag var en av de första som började “ladda” med godis (vinegums och liknande) inför race, istället för stora lass med pasta, vilket idag fler och fler fattat att det fungerar.
Till och med hos kosttillskottillverkarna börjar det komma söta gummiliknande kolhydratsbomber att “ladda” med idag. Sedan har jag mina trick för att boosta lite extra, men det är hemligt.

Äter du några kosttillskott?

Ja, mestadels extra vitaminer och lite fettsyror.

Kaffe och cykel går ju ihop, dricker du mycket och vilket kaffe är favoriten?

Jag måste ha min kopp på morgonen, helst två. Sedan blir det ett par under dagen också.
Stannar jag på passen, vilket sker mest på rullpassen, blir det en snabb espresso. Tyvärr håller de dålig klass på många ställen i detta land. Anser att ska man dricka kaffe så ska det smaka kaffe och inte någon bismak av mjölk eller dyl.

Fortsättning följer..............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar