tisdag 13 januari 2015

Intervju med Christofer Stevenson del 5.

Hur många träningstimmar hade du förra året?

Ca 900 tim

Vad tror du dom flesta gör fel i sin träning?

Även om trenden börjar gå lite åt andra hållet, så tror jag att det fortfarande finns en stor skara som samlar timmar, på alldeles för låg intensitet. Du blir förmodligen bättre av att sitta framför teven och kolla på repriser av cykelrace, då lär du dig något i alla fall.
Visst, du behöver distans, speciellt i de yngre åren men mängd och fettförbränningsträning är bara dumma påhitt för att få timmar i boken!

Lägger du upp din träning själv eller har du hjälp?

Jag har nästan alltid lagt upp träningen själv. Har haft många att lyssna på och vissa har jag lyssnat mer på. Försöker hålla mig uppdaterad på det “senaste” inom träning och pröva om jag hittar något som låter vettigt, som jag tror fungerar på mig. Det viktigaste är att man tror på man gör och har ett mål att nå till. 

Har du ett träningsschema som du följer eller tar du dagen som den kommer?

Brukar ha en långsiktig plan inför närmaste året/månaderna som sedan blir mer detaljrik ju närmare man kommer målen. Känner man att man ligger efter eller före i något som var planerat är det lätt att justera. Och jag har lärt mig att om man reser så mycket mellan race och läger mm, så är det svårt att spika träning till 100% innan man sitter på cykeln och vet hur det känns. Så jag är inte rädd att dissa något pass bara för att det står intervaller på schemat om det känns skit.

Använder du några hjälpmedel typ pulsmätare eller wattmätare?

Har använt mig pulsmätare sedan jag började träna seriöst (i början av 1700-talet).
Började sedan med wattbaserad träning för ca 6 år sedan och upptäckte snabbt att det är det optimala hjälpmedlet för cykelträning.

Vilket typ av system använder du i watträningen?

SRM och Powertap.

På vilken/vilka cyklar har du det monterat?

På alla inkl. testcykel.

Vad har du för testvärden?

Har inte gjort några Vo2 mätningar på länge, 2004 låg det på 6,4 l. Har en tröskel på runt 400 watt.
Maxvärden taget från Christofers CV.
5 sek= 1500 w
10 sek= 1340 w
1 min= 810 w
5 min= 530 w
20 min= 435 w
60 min= 400 w

Fortsättning följer.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar