tisdag 13 januari 2015

Intervju med Christofer Stevenson del 4.

Vilka lag/klubbar har du kört i hittills?

1994-1998 Säffle MTB
1999-2001 CSK Ludvika
2001 Team Velodrom/Falkenbergs Ck
2002 Team Cyclecomponents/Sollerö IF
2003-2004 Team Cyclecomponents
2004 Amical Velo Club Aixios (Fra)
2005-2006 Team Mälarenergi
2006-2007 Team Amore & Vita/Mc Donalds (Ita)
2008-2009 Team GLS Pakkeshop/Team Capinordic (Den)
2010 Borås CA

Vilken är den största skillnaden med att köra i ett italienskt lag och ett danskt?

Planeringen och organisationen. Men generellt är danskar mer lika italienare än vad svenskar är lika danskar.

Vilket lag skulle du helst vilja köra för?

Det finns väl fyra lag jag tror jag skulle trivas riktigt bra, Saxo Bank, Garmin, Sky och Colombia. Men tror jag skulle kunna anpassa mig till de flesta lagen.

Ditt f.d lag Capinordic la ju ner i höstas liksom många andra continentallag, har du haft några nya erbjudanden?

Jag har haft ett tiotal erbjudanden men inget som jag tackat ja till, då de flesta erbjudanden har betytt att jag måste ta ett steg tillbaka och ta ännu ett “hundår”. Jag tror jag har lika stor chans inför 2011 om jag tar ett litet mellanår och riktar mig på ett par större race för att visa att jag har kapaciteten. För att sedan på nytt, lite tidigare på året denna gång finna ett stort lag.

Skulle du fortsätta cykla även fast du inte fick något nytt kontrakt?

Ja, trodde under hösten att jag skulle kunna klara mig rätt bra utan cyklandet och ge upp om jag inte hittade något. Men ju närmare säsongstarten man kom ju mer började det suga i cykeltarmen! Och jag känner att jag inte är klar med denna sport.

Hur ser läget ut inför 2010?
Sopa banan i Sverige i Borås CA.

Fortsättning följer............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar